header foto

Mobility Innovation Center van start op Industriepark Kleefse Waard

5 september 2017

Het Mobility Innovation Center (MIC) ging maandag 4 september van start op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Zo’n 120 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken hier in opdracht van bedrijven aan projecten, op het gebied van duurzame mobiliteit. 

HAN-studenten voor het Mobility Innovation Center

HAN-studenten van de opleidingen Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde worden begeleid door docenten van de HAN en specialisten van bedrijven. De technici in spé werken drie dagen per week aan circa 20 innovatieve mobiliteitsvraagstukken. Het Mobility Innovation Center is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center (CMC).

Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven

Het Clean Mobility Center (CMC) is de motor achter het initiatief, vertelt directeur Marion Braams. Het CMC is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid die zich richt op de verduurzaming van mobiliteit. Het CMC wil een toonaangevend topcentrum in Europa zijn, waar kennis en kunde rond duurzame mobiliteit efficiënt gedeeld en ontwikkeld worden.

“Het MIC verbindt het onderwijs en praktijkgerichte onderzoek van de HAN met de behoefte aan innovatie- en business-development van het bedrijfsleven. Dat is uniek en belangrijk: het brengt het bedrijfsleven dichter bij de werknemers van de toekomst. Ook zorgt het voor uitwisseling van kennis waardoor het onderwijs beter kan beter inspelen op de behoefte van het bedrijfsleven", aldus Braams.

Hybride leeromgeving

Het MIC sluit naadloos aan bij de campusgedachte van Industriepark Kleefse Waard: een cleantech-community vormen waarin bedrijven en onderwijs samenwerken en gezamenlijk de cleantech-industrie naar een hoger niveau tillen. De HAN stimuleert nieuwe hybride leeromgevingen, zoals dit Mobility Innovation Center via SEECE (het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise).