Topteam Techniek (studenten)

Ben je propedeusestudent in een van de opleidingen van de Faculteit Techniek aan de HAN en heb je belangstelling voor duurzaamheid? Haal je goede resultaten, valt je studie je niet al te zwaar en zoek je een extra uitdaging? Vind je het leuk om in multidisciplinaire teams over de grenzen van je opleiding heen te kijken en zoek je uitdaging in een échte opdracht van een échte opdrachtgever? Meld je dan aan voor het Topteam Techniek.

Planning

Het Topteam is actief gedurende de tweede helft van het studiejaar. Elke week komen de teams ongeveer 2 à 3 uur bij elkaar. De eerste bijeenkomsten zijn gezamenlijk. De studententeams starten dan hun project op. Daarna kan ieder team zijn eigen planning maken, zodat er rekening kan worden gehouden met andere verplichtingen. Vóór de zomervakantie presenteert elk team zijn resultaten aan de opdrachtgever. Tijdens het project staat ieder team in contact met de opdrachtgever en de begeleider van de HAN.

Het project vraagt ongeveer 50 uur tijdsinvestering in 5 maanden buiten het normale curriculum. Inschrijven kan tot 16 januari 2017. De teams starten in februari.

Certificaat

In principe ontvangt iedere deelnemende student, bij voldoende inzet, na afloop van het project een certificaat van deelname. Het programma levert geen studiepunten op voor de opleiding.

Projecten

Topteams voeren uitdagende projecten van een echte opdrachtgever uit. De opdrachten zijn multidisciplinair en bieden de ruimte voor samenwerking en creativiteit.

Een paar voorbeelden van Topteam-projecten uit het verleden:

2013 - 2014

  • Verduurzaming van een woonboot (in opdracht van de eigenaar);
  • ontwerp van een duurzame en mobiele oplossing voor het opladen van e-bikes (in opdracht van ee-Xparc).

2014 - 2015

  • Herinrichting van het terrein van een voormalig energiecentrale t.b.v. kleinschalige, duurzame initiatieven voor nieuwe, alternatieve energievormen (in opdracht van GDF Suez);
  • ontwikkeling van een Solar Powered Tent voor verduurzaming van festivals (in opdracht van WATTSUN/Green Events);
  • ontwerp van een compacte thermo-akoestische warmtepomp (in opdracht van het Lectoraat Duurzame Energie).

2015 - 2016

  • Onderzoek naar een energieproducerende wijk in Arnhem (in opdracht van Volkshuisvesting);
  • onderzoek naar het voorverwarmen van houtkachels (in opdracht van Wanders);
  • ontwikkeling warmwatervoorziening (in opdracht van Artsen Zonder Grenzen).

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deelname aan het Topteam Techniek, spreek dan eerst met je SLB-er. Hij of zij moet je aanmelding ondersteunen door je, op basis van je studieresultaten, zelfstandigheid, attitude en behoefte aan uitdaging, als ‘toptalent’ aan te merken.

Contact

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur een mail met je naam en contactgegevens (opleiding, studentnummer, emailadres, telefoonnummer en de naam van je SLB-er) naar topteamtechniek@han.nl

Organisatie

Het Topteam valt onder de verantwoordelijkheid van SEECE, het centre of expertise voor duurzame elektrische energie. De organisatie bestaat uit Patricia Huisman-Kleinherenbrink (Instituut Engineering, opleiding Werktuigbouwkunde), Jan Oosting (SEECE) en Rik Catau (Lectoraat Duurzame Energie).