Toolbar
header foto

Word een deeltijdstudent

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en spreekt duurzame energie je aan? Kijk of jij in aanmerking komt voor Werken en Leren met Energie.

Als deeltijdstudent studeer je een dag per week en werk je ca. 3 dagen per week in de technieksector. Uiteindelijk ontvang je na 2 of na 4 jaar een diploma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarmee je erg gewild bent op de arbeidsmarkt.

Verschillende varianten

Als je deelneemt aan Werken en Leren met Energie, volg je een bacheloropleiding of een associate degree (AD). Er zijn in totaal 5 opties:

Geschiktheid

Niet iedereen is geschikt voor Werken en Leren met Energie. Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan is het traject wellicht iets voor jou.

  • Je bent goed in wis- en natuurkunde en vindt deze vakken interessant.
  • Je kunt gemakkelijk denken in schema’s en abstracte gegevens.
  • Je hebt de discipline om regelmatig te studeren.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de hbo-deeltijdopleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde, moet je een van de volgende opleidingen hebben afgerond:

  • Havo met het profiel Natuur en Techniek.
  • Havo met het profiel Natuur en Gezondheid + natuurkunde.
  • Vwo met het profiel Natuur en Techniek.
  • Vwo met het profiel Natuur en Gezondheid+ natuurkunde.
  • Vwo met het profiel Economie en Maatschappij + natuurkunde.
  • Mbo niveau-4.

Cursussen ter voorbereiding

Ben je (nog) niet toelaatbaar, maar wil je wel deelnemen aan het deeltijdtraject? Vraag een adviesgesprek aan met een instroomcoördinator. (Klik hier voor meer informatie.) Tijdens het gesprek wordt duidelijk of dit traject iets voor jou is en of er een manier is om toch aan de toelatingseisen te voldoen. De HAN biedt verschillende cursussen aan, ter voorbereiding van de trajecten. Bijvoorbeeld:

Wiskunde*

Natuurkunde*

Nederlands*

Engels*

(*Deze cursussen moeten door de cursisten zelf betaald worden.)

(Klik hier voor meer informatie over voorbereidende cursussen.)

Hulp bij het vinden van een werkplek

Ga je een Associate degree of bachelor in deeltijd studeren, dan heb je een relevante werkplek nodig. HAN Employment helpt je graag op weg. Met onder meer een vacaturebank, een gratis sollicitatietraining en een banenmarkt met werkgevers. Lees meer of meld je meteen aan via de site van HAN Employment

Voor deeltijdstudenten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Meet & Match, en de SollicitatieBoost. Ook kunnen deeltijdstudenten zich aanmelden voor de vacaturebank of een adviesgesprek inplannen bij HAN Employment.

Volg de training SollicitatieBoostHoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Wat is jouw ideale pitch? Ontdek het tijdens deze uitdagende sollicitatietraining. In twee dagdelen leer je jouw kernkwaliteiten en ontwikkelpunten te vertalen naar een goede brief en dito pitch.

Meet & MatchOntmoet werkgevers met vacatures in jouw vakgebied. Dat kan tijdens een Meet & Match, die we bij voldoende vraag en aanbod organiseren.

HAN Employment: Eerste hulp bij je zoektocht naar een relevante werkplek? Neem contact op met: E hanemployment@han.nl

 

Partners van SEECE

Wil je werken in de energiesector?. Kijk dan ook eens bij de partners van het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE). SEECE is de samenwerking tussen de hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het energie gerelateerde bedrijfsleven en werkt aan een betrouwbare en betaalbare duurzame energievoorziening. De partners in SEECE werken samen aan een versnelling van de innovatie in de energietransitie én voldoende goed opgeleide professionals.

Informatie en contact

Heb je vragen of zijn er zaken onduidelijk, neem contact op met Academie Engineering en Automotive/Deeltijdbureau Engineering // +31 627 04 29 77 of via e-mail: engineering.startinformatie@han.nl.

Testimonials

Studenten vertellen over hun ervaringen met Werken en Leren met Energie. 

Lees verder...