header foto

Word een deeltijdstudent

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en spreekt duurzame energie je aan? Kijk of jij in aanmerking komt voor Werken en Leren met Energie.

Als deeltijdstudent studeer je een dag per week en werk je ca. 3 dagen per week in de technieksector. Je maakt uitgebreid kennis met het werkveld, ontvangt een salaris en je opleidingskosten worden vergoed. Uiteindelijk ontvang je een diploma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarmee je erg gewild bent op de arbeidsmarkt.

Verschillende varianten

Als je deelneemt aan Werken en Leren met Energie, volg je een bacheloropleiding of een associate degree (AD). Er zijn in totaal 5 opties:

Geschiktheid

Niet iedereen is geschikt voor Werken en Leren met Energie. Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan is het traject wellicht iets voor jou.

 • Je bent goed in wis- en natuurkunde en vindt deze vakken interessant.
 • Je kunt gemakkelijk denken in schema’s en abstracte gegevens.
 • Je hebt de discipline om regelmatig te studeren.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de hbo-deeltijdopleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde, moet je een van de volgende opleidingen hebben afgerond:

 • Havo met het profiel Natuur en Techniek.
 • Havo met het profiel Natuur en Gezondheid + natuurkunde.
 • Vwo met het profiel Natuur en Techniek.
 • Vwo met het profiel Natuur en Gezondheid+ natuurkunde.
 • Vwo met het profiel Economie en Maatschappij + natuurkunde.
 • Mbo niveau-4.

Cursussen ter voorbereiding

Ben je (nog) niet toelaatbaar, maar wil je wel deelnemen aan het deeltijdtraject? Vraag een adviesgesprek aan met een instroomcoördinator. (Klik hier voor meer informatie.) Tijdens het gesprek wordt duidelijk of dit traject iets voor jou is en of er een manier is om toch aan de toelatingseisen te voldoen. De HAN biedt verschillende cursussen aan, ter voorbereiding van de trajecten. Bijvoorbeeld:

 • Modules wiskunde en natuurkunde bij de HAN. *
 • Nederlands en/of Engels. *


(*Deze cursussen moeten door de cursisten zelf betaald worden.)


(Klik hier voor meer informatie over voorbereidende cursussen.)

 • Introductiecursussen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde van het Instituut Engineering/HAN, in samenwerking met SEECE. Zie toelichting hieronder:

Overweeg je een overstap te maken naar de technieksector? Dan kun je in aanmerking komen voor de cursussen Introductie in de Elektrotechniek of Introductie in de Werktuigbouwkunde. Deze cursussen, die door het Instituut Engineering/HAN georganiseerd worden, bestaan uit een aantal technieklessen, excursies en gastlessen. Ook een beroepsoriëntatie maakt onderdeel uit van deze cursus. Het Instituut Engineering/HAN biedt deze cursussen kosteloos aan.

Als extra wordt in het voorjaar een Meet&Match-bijeenkomst georganiseerd voor deelnemers aan de introductiecursussen en geïnteresseerde bedrijven.

Informatie en contact

Heb je vragen of zijn er zaken onduidelijk, neem contact op met het Instituut Engineering/Deeltijdbureau  // +31 627 04 29 77 of via e-mail: engineering.startinformatie@han.nl.

Testimonials

Studenten vertellen over hun ervaringen met Werken en Leren met Energie. 

Lees verder...