Toolbar
header foto

Werk voorbereiden bij een internationale bouwgroep

Rick de la Croix combineert zijn studie het liefst met de praktijk. Hij stopte met een voltijdstudie Industrieel Product Ontwerpen en koos uiteindelijk voor Werken en Leren met Energie. Nu is hij werkvoorbereider bij BAM, op de afdeling Beheer en Onderhoud.

Terug naar de praktijk

“Het voltijdstuderen lag mij niet. Ik miste de praktijk. Daarom stopte ik na een half jaar en werkte ik een tijdje als installateur. Tijdens mijn werk dacht ik na over de toekomst. Wilde ik aan de slag op mbo-niveau? Wilde ik toch nog een studie volgen? Mijn keuze viel op studeren. Ik wilde 10 a 15 jaar later niet denken: ‘had ik maar’.

Ik ging op zoek naar een deeltijdstudie, in combinatie met een baan, en had een adviesgesprek op de HAN. Het was al laat in het studiejaar, waardoor ik de zogenaamde meet & match miste. Dat is een bijeenkomst waar potentiële deeltijdstudenten in contact komen met bedrijven. Ik heb alsnog mijn cv rondgestuurd, waarna BAM mij benaderde. Nu zit ik hier als werkvoorbereider en ben ik student elektrotechniek op de HAN.

Snel leren

Mijn werk bij BAM startte met een uitgebreide kennismaking. Ik kreeg een hoop uitleg en werd rondgeleid door het bedrijf. Ik begon bij de basis, omdat ik weinig werkervaring had. De eerste drie weken heb ik met mijn werkplekcoach gezeten, daarna ben ik steeds zelfstandiger gaan werken. Voor de meeste klanten heb ik al wat gedaan: TenneT, HEMA, Kiwa et cetera. Tekeningen bijhouden en offertes maken, bijvoorbeeld.

Tijdens mijn studie op de HAN krijg ik het vermogen om zaken snel op te pakken, snel te leren en om snel beslissingen te nemen. Ik krijg ook studiepunten voor werk dat ik bij BAM doe. Voor het vak netwerkanalyse moest ik een meting aan een elektrisch circuit uitvoeren. In een lesruimte bij BAM werd een scenario gecreëerd, waarin ik een storing oploste.

Studiekansen

Wat ik wil bereiken met mijn deeltijdstudie Elektrotechniek? Ik heb geen specifieke functie voor ogen. Maar als je jong bent en je hebt de mogelijkheid, dan moet je proberen om zoveel mogelijk uit je studiekansen te halen. Een hbo-papiertje is heel waardevol. Werken mag ik mijn hele leven nog. Daar kan ik maar beter plezier in hebben.”

Rick de la Croix, Werkvoorbereider bij BAM en student Elektrotechniek