Onderzoek en Innovatie

In 2020 moet veertien procent van de Nederlandse energie op een duurzame manier worden opgewekt, als het aan de Nederlandse overheid ligt. In 2050 moet de energievoorziening zelfs volledig duurzaam zijn. Zulke targets brengen vragen, uitdagingen en kansen met zich mee. Daarom implementeert SEECE nieuwe onderwijsvormen, ontwikkelt het nieuwe producten en verzint het nieuwe toepassingen. Kortom: onderzoek en innovatie zijn belangrijke thema's voor SEECE en de energiewereld van morgen.

 

Lectorenplatform LEVE

Lectoren van verschillende hogescholen (waaronder HAN-lector Meet- en Regeltechniek Aart-Jan de Graaf) en de Topsector Energie werken aan een gezamenlijke visie voor 2030. LEVE wil dat het evenwicht tussen de vraag en het aanbod van energie gehandhaafd blijft, binnen elk tijdsinterval en op elke plek. Op basis van een literatuurstudie, interviews met de lectoraten en een consultatie van de industrie bepaalt LEVE een goede onderzoeksrichting.

Klik hier voor meer informatie

Zwaartepunten van de HAN

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) formuleert drie zwaartepunten in haar instellingsplan 2016 – 2020. Een daarvan is Sustainable Energy & Environment (SEE). Aan dat zwaartepunt wordt met name vorm en inhoud gegeven door de projecten en activiteiten van de centres of expertise van de Faculteit Techniek, zoals het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE).

Klik hier voor meer informatie.