Toolbar
header foto

Projecten

SEECE speelt een belangrijke rol in onderzoek naar duurzame elektrische energie. Het centre of expertise is betrokken bij verschillende lectoraten, waarvan onderstaand enkele projecten worden uitgelicht.

Integrale Energietransitie Bestaande Bouw

De HAN is betrokken bij een aantal projecten in de Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s (MMIP's), een subsidieregeling die gekoppeld is aan het Klimaatakkoord. Zo gaat de kennisinstelling door met onderzoek naar warmtepomptechnologie voor bestaande woningen.

Lees meer

Centrale sturing voor het Ecovat

Het Ecovat concern is bezig met de ontwikkeling van het ‘Ecovat Total Energy System’. Op 1 februari 2019 is het Lectoraat Meet- en Regeltechniek begonnen om een bijdrage aan dit project te leveren. Het lectoraat werkt in dit project samen met projectpartners DNV GL en Ecovat. 

Lees meer

Het lectoraat Reliable Power Supply doet onderzoek naar slim assetmanagement, middels het project Framework voor Intelligent Netbeheer en Data Gedreven Optimalisatie (FIND-GO). De onderzoeksgroep werkt aan een nieuwe generatie health index voor netbeheerders.

Lees meer

SOPRA

Het lectoraat Meet- en Regeltechniek is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Sustainable Off-grid Power Station for Rural Applications (SOPRA). Dat is een kleinschalige, duurzame energiecentrale voor gebieden die niet zijn aangesloten op een regulier elektriciteitsnetwerk.

Lees meer

 

HyDrOus II: Hybride Decentraal Opslag Systeem

Het Hybride Decentraal Opslag Systeem (HyDrOuS II) project beoogt een zo breed mogelijk inzetbaar energieopslagsysteem te ontwikkelen. Het hybride karakter komt tot uiting door de combinatie van de waterstof-bromide module voor de langere termijn energieopslag bij laag vermogen samen met een module voor de korte termijn en hoog vermogen.

Lees meer

Hydrova

Hoe belangrijk wordt waterstof voor de energievoorziening van de toekomst? Met het project Hydrova doet de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzoek naar waterstoftoepassingen en stimuleert het de toepassing van brandstofcelsystemen. ‘Door samen te werken met bedrijven in de regio kunnen we grote stappen zetten.’

Lees meer