Toolbar
header foto

Testimonials

Benieuwd hoe Werken en Leren met Energie in de praktijk wordt gebracht? Leerwerkers en werkgevers delen hun ervaringen met het leerwerktraject. 

Werkgevers

Het bedrijf toekomstbestendig maken

Hans van Dalen, Manager Technical Support bij DS Smith, nam leerwerker Tjeerd Bouwman in dienst. “De komende jaren gaan veel mensen met pensioen. Tjeerd zorgt dat waardevolle kennis niet verloren gaat.”

Lees verder...

Investeren in een allround energieadviseur

Robin Sommers, manager single sites bij Van Beek Ingenieurs te Arnhem, nam werktuigbouwkundeleerwerker Luuk Pasman in dienst. "Wij kiezen ervoor om een werknemer van de grond af aan de kneepjes van dit specieke vak te leren."

Lees verder...

Werken met een uiterst gemotiveerde leerwerker

NN Netherlands, een kegellager- en plaatwerkproducent in Veenendaal, nam een jaar geleden werktuigbouwkundetrainee Jaapjan Verkerk in dienst. “Jaapjan doet het erg goed. We zijn op zoek naar meer leerwerkstudenten”, zegt NN Netherlands-processpecialist Hennie van Ingen.

Lees verder...

Jongens en meisjes een kans bieden

Han Prinsen geeft leiding aan leerwerkers bij Liandon, een onderdeel van netwerkbedrijf Alliander. “Deze leerwerkers zijn zeer gemotiveerd. Anders begin je niet aan zo’n druk leerwerktraject.”

Lees verder...

Leerwerkers

Werken aan laadpalen voor elektrisch vervoer

Dorien van Ettekoven studeert Elektrotechniek en werkt bij Allego, een nieuwe business unit van Alliander die het rijden op elektriciteit faciliteert door laadpalen te plaatsen. “De combinatie van werken en leren is heel waardevol. Ik zie theorie op het gebied van meten, beveiligen, schakelen en programmeren direct in de praktijk”.

Lees verder...

Laag- en middenspanningsnetten onder controle houden

Alex Meibergen werkt bij Liandon en studeert Elektrotechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij leert hoe laag- en middenspanningsnetten worden verstoord door duurzame elektrische energie en hoe die verstoringen in kaart worden gebracht. "Ik krijg veel tijd en ruimte om te leren bij Liandon."

Lees verder...

Kegellagers perfectioneren bij NN Netherlands

Jaapjan Verkerk studeert Werktuigbouwkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en werkt gelijktijdig als student/werknemer bij NN Netherlands, een plaatwerk- en kegellagerfabrikant in Veenendaal. “Door mijn achtergrond in de zorg ben ik communicatief vaardiger dan de gemiddelde techneut”

Lees verder...

Direct theorie toepassen als energieadviseur

Luuk Pasman combineert zijn studie werktuigbouwkunde met een baan bij Van Beek, waar hij uitgroeit tot allround energieadviseur. "Veertig uur per week studeren ligt mij niet. Ik haal veel voldoening uit werk." 

Lees verder...

Leren en werken in de papierindustrie

Tjeerd Bouwman studeert Elektrotechniek en werkt tegelijkertijd bij DS Smith in Eerbeek. Bij DS Smith worden papierproducten voor de verpakkingsindustrie geproduceerd. “Ik heb een achtergrond in de Chemie. Die komt goed van pas in de papierindustrie, waar veel chemische processen plaatsvinden.”

Lees verder...