Een leerwerker begeleiden die het bedrijf toekomstbestendig maakt

Hans van Dalen, Manager Technical Support bij DS Smith, nam leerwerker Tjeerd Bouwman in dienst. “De komende jaren gaan veel mensen met pensioen. Tjeerd zorgt dat waardevolle kennis niet verloren gaat.”

Personeelstekort

“We hebben jonge aanwas nodig. Een groot deel van ons personeel gaat de aankomende jaren met pensioen. Daarnaast trekt de economie weer aan en dat merken wij in onze productie. Hoe meer producten worden verkocht, hoe meer kartonnen verpakkingsmateriaal er nodig is. De auto-industrie speelt bijvoorbeeld een grote rol. Elk onderdeel wordt in een aparte verpakking aan de montagefabrieken geleverd.”

“Binnen ons bedrijf ontstaat vooral een tekort aan technische en productietechnische mensen. Het aantal afstudeerders in deze richting is klein, dus zoeken we alternatieve manieren om talent op te sporen.”

Werken en Leren met Energie

“Via VAPA, een organisatie voor talentontwikkeling in de papier- en kartonindustrie, raakten we betrokken bij Werken en Leren met Energie. We werden voorgesteld aan Tjeerd Bouwman. Een nieuwsgierige jongen met een hbo-diploma Chemie, die elektrotechnicus wil worden."
 
“Na een serie gesprekken met hem en HAN-medewerkers, besloten we Tjeerd in dienst te nemen. Nu werkt Tjeerd drie dagen in de week bij DS Smith en studeert hij Elektrotechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).”

“Het voordeel van Werken en Leren met Energie is dat de leerwerker gelijk aan de slag kan bij een bedrijf. Ik herinner mij nog dat ik net mijn school verliet en dacht: ‘wat gebeurt hier allemaal? Heb ik niet goed opgelet op school?’ De praktijk is zo anders dan theorie die je in de schoolbanken meekrijgt.”

Toekomstbestendig

“Nu loopt Tjeerd mee met een senior collega. Hij controleert verouderde installaties. Hij zorgt bijvoorbeeld voor een goede back-up, voor het geval een apparaat uitvalt. Wat als de transformator klapt? Het kan een half tot een driekwart jaar duren voordat een nieuwe geïnstalleerd is. Moet er dan een noodvoorziening komen? Dat soort vragen horen bij Tjeerd zijn project.”

“Veel kennis over apparatuur zit nu in de hoofden van ervaren werknemers. Een deel van die werknemers gaat de komende jaren met pensioen. Daarom is het belangrijk dat die informatie wordt vastgelegd in een digitaal systeem. Ook daar helpt Tjeerd bij. Hij maakt het bedrijf toekomstbestendig.”

“Hij is bovendien betrokken bij de verduurzaming van DS Smith. Wij verbruiken 17 megawatt elektriciteit. We zorgen dat die hoeveelheid afneemt. Daarom wordt er een e-boiler geplaatst, een elektrische ketel. Nu wordt er gas gestookt om stoom op te wekken die nodig is in de papierfabriek. Dankzij de e-boiler hebben we veel minder gas nodig.”

Eerste indruk

“De leerwerker is pas net begonnen, maar ik kan nu al zeggen dat ik tevreden ben. Werken en Leren met Energie heeft mensen in ons bedrijf enthousiast gemaakt. Ook de sceptici. Tjeerd is enthousiast en nieuwsgierig. Dat slaat over op het team. Hij is bovendien flexibel. Hij komt op zaterdagen, als dat nodig is. Wij hebben er vertrouwen in dat onze investering in Tjeerd de moeite waard is.”