Jongens en meisjes een kans bieden

Han Prinsen geeft leiding aan leerwerkers bij Liandon, een onderdeel van netwerkbedrijf Alliander. “Deze leerwerkers zijn zeer gemotiveerd. Anders begin je niet aan zo’n druk leerwerktraject.”

Secundaire techniek

“Wij werken op de afdeling secundaire techniek en zijn verantwoordelijk voor de beveiling, bewaking, besturing en bemetering van hoogspanningsinstallaties. Dat doen wij bijvoorbeeld voor netbeheerder Liander (onderdeel van Alliander) en netbeerder TenneT, maar ook voor grootzakelijke klanten. Dat zijn bijvoorbeeld gieterijen of papierfabrieken.

Secundaire componenten in de hoogspanningstechniek worden steeds belangrijker. Het energienet wordt aangepast op duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. Daardoor hebben we veel technici nodig die onder andere verstand hebben van automatiseringssystemen.

Vergrijzing

Er is echter vergrijzing in de technieksector. Veel van onze technici gaan binnenkort met pensioen. Maar er worden onvoldoende mensen opgeleid om aan de vervangingsvraag te voldoen. Daarom moeten techniekbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en talent opleiden.

Leerwerktraject

Liandon heeft leerwerkers in dienst die deelnemen aan het onderwijstraject Werken en Leren met Energie. Die werken drie dagen in de week bij Liandon en krijgen twee dagen in de week Elektrotechniekonderwijs op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Na vier jaar ontvangen zij hun hbo-diploma.

De leerwerkers die bij ons aan de slag gaan, kunnen engineer of commissioning engineer worden. Zij kunnen bijvoorbeeld hoogspanningsinstallaties ontwerpen en testen.

Maar voordat het zover is, moeten de leerwerkers – zowel theoretisch als praktisch – grote stappen maken. Ik hoor regelmatig dat ze onder de indruk zijn van de complexiteit van het werk. En er is weinig ruimte voor fouten. Er wordt aan installaties gewerkt die in bedrijf zijn. Als de spanning uitvalt, zijn veel mensen daar de dupe van.

Gemotiveerde werknemers

Ik merk gelukkig dat onze jonge werknemers goed kunnen aarden in een omgeving waarbij zowel de oude analoge technieken als automatiseringssystemen worden toegepast. Ze zijn bovendien ontzettend gemotiveerd om zowel praktische vaardigheden als de theoretisch kennis te verwerven.

Specialistisch onderwijs

De onderwijsstof sluit goed aan op het werk dat ze bij Liandon doen. Ze krijgen bijvoorbeeld lessen over besturingstechniek/energietechniek. Daar werken wij veel mee. De HAN is uniek als het gaat om energieonderwijs. Hogescholen besteden over het algemeen te weinig aandacht aan energietechniek.

Ik ben blij dat we deze jongens en meisjes een kans kunnen bieden. We zijn een bedrijf met een breed scala in de elektrotechniek. We moeten talent opleiden voor de energiebranche en jongeren laten zien dat er veel studiemogelijkheden zijn, voordat het te laat is.”

 Bij Alliander werken meer dan 7.000 professionals aan een energievoorziening die duurzaam en betrouwbaar is. Liandon ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt complexe energienetten en grote (industriële) installaties en is, als onderdeel van het netwerkbedrijf Alliander, ons kenniscentrum en verantwoordelijk voor een groot deel van onze technische innovaties. Alliander is een groep met diverse bedrijven, ook netbeheerder Liander is hier een onderdeel van. Via ons energienetwerk brengen we iedere dag elektriciteit en gas naar 3,3 miljoen klanten in Gelderland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland en Zuid-Holland. In deze regio’s denken we met provincies, gemeenten en andere klanten mee over hun energievraagstukken.