header-foto

Nieuws

HAN SENECA is volop in beweging en daarover is veel te vertellen. Hierover berichten we met actueel nieuws.

nieuws foto

Wijziging tarieven sportabonnementen

De tarieven voor het sporten bij HAN SENECA zullen per 1 maart 2019 veranderen. Daarnaast komen er een aantal abonnementen ter vervallen.
Meer informatie »
nieuws foto

Zelfverdedigingscursus

Vanaf 25 januari start HAN SENECA in samenwerking met Toon Je Kracht met een zelfverdedigingscursus. In 6 weken tijd ga je aan de slag met alle aspecten van het zelfverdedigen: Je leert los te komen als je vastgepakt wordt, je verdedigen tegen trappen en stoten en hoe je jouw lichaamstaal kunt inzetten. Doe jij mee?
Meer informatie »
nieuws foto

Nieuw jaar, nieuwe cursussen: blijf jij je ook doorontwikkelen?

Een nieuw jaar is een prima motivatie om te starten met een nieuwe cursus. Welke diverse cursussen vanuit HAN SENECA op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit passen bij jou?
Meer informatie »
nieuws foto

WK Inline Skate levert Gelderse economie ruim 1 miljoen euro op

Deze zomer was Gelderland gastheer van het wereldkampioenschap inline en freestyle skaten. Het evenement, georganiseerd door TIG Sports en de KNSB, zorgde voor 1,1 miljoen euro aan economische impact, berekenden sporteconomen van HAN Sport en Bewegen.
Meer informatie »
nieuws foto

Onderzoek naar effecten van eiwitsupplementen op duurtraining

Vergroot een eiwitsupplement de trainingseffecten van duurtraining? Dat is de essentiėle vraag in het onderzoek van expertiseteam Sports & Exercise Nutrition. Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben 60 jonge mannen tijdens een periode van 12 weken een trainingsprogramma gevolgd bij HAN Seneca. Na de trainingen en voor het slapen gaan kregen ze een eiwit- of placebodrank. Vervolgens worden nu de trainingseffecten vergeleken tussen de groep die eiwit en placebo hebben gehad.
Meer informatie »
nieuws foto

Eerste #PushingDreams Talent Day groot succes

De eerste #PushingDreams Talent Day van wielerteam Parkhotel Valkenburg was een groot succes. De partner van HAN SENECA hield deze dag in samenwerking met het expertisecentrum voor een groep wielertalenten die ambities hebben om op hoog niveau te racen en wellicht zelfs bij het wielerteam. De talenten werden uitgebreid getest in onder andere het test- en meetlab van HAN SENECA in Nijmegen.
Meer informatie »
nieuws foto

Hardlooptraining

Na de zomervakantie biedt Seneca nóg een extra training aan, namelijk een hardlooptraining.
Meer informatie »
nieuws foto

Zomerrooster 2018

Van zondag 15 juli tot en met zondag 26 augustus is het zomerrooster van kracht. In deze periode gelden er aangepaste openingstijden in de fitness en worden er geen groepslessen gegeven. Vanaf maandag 27 augustus geldt het reguliere rooster weer.
Meer informatie »
nieuws foto

KLM Open 2017 goed voor de regio

Van 14 tot en met 17 september 2017 was de 98e editie van het golfevenement KLM Open. Afgelopen jaar voor de tweede keer op golfbaan The Dutch in Spijk, gemeente Lingewaal. In opdracht van de gemeente Lingewaal heeft HAN Sport en Bewegen de economische impact en de toerisme aspecten van het KLM Open voor de regio van de toekomstige fusiegemeente West Betuwe (Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen) en gemeente Leerdam onderzocht. Daarnaast heeft de HAN een bezoekersprofiel opgesteld en een vergelijking gemaakt met de editie van 2016. De resultaten zijn nu bekend.
Meer informatie »
nieuws foto

Omgaan met de hitte tijdens Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo

In de zomer van 2020 vinden de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo plaats. De temperatuur ligt dan boven de 30°C en de luchtvochtigheid is hoog. Deze omstandigheden zorgen voor verminderde sportprestaties en potentiėle gezondheidsproblemen. Daarom doet HAN Sport en Bewegen mee aan een nieuw, door ZonMw gesubsidieerd project, genaamd Thermo Tokyo: Beat the Heat.
Meer informatie »
Afspraak maken