header-foto

Congres: De unieke sporter

Hoe breng je mensen met een beperking blijvend in beweging? Op vrijdag 9 maart staat deze vraag centraal. Samen met het werkveld en de doelgroep gaan we proberen antwoord te geven op deze vraag. Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan het congres ‘De Unieke Sporter’.

Unieke sporter

Er zal een gevarieerd en interactief programma met workshops en lezingen worden aangeboden gedurende de dag. Deelnemers worden geprikkeld om mee te denken, mee te doen, te ervaren en zichzelf te laten inspireren door de doelgroep en het werkveld.

Tijdens het congres zal aandacht zijn voor onder andere uniek zwemmen, het ontwerpen van een beweegvriendelijke omgeving, physical literacy en de transitie van sport in school en revalidatie naar de sportvereniging. Voor meer informatie over het programma kunt u een email sturen en inschrijven kan hier!

Achtergrond

Het congres is onderdeel van de week van de Unieke Sporter welke in de regio Nijmegen wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Laat zien wat je in huis hebt’ dagen we gedurende de week van de Unieke Sporter zowel praktijk, onderzoek, beleid en mensen met een beperking uit, om een bijdrage te leveren aan aangepast sporten en bewegen op lokaal, regionaal en provinciaal niveau.†

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor professionals vanuit de praktijk, beleid en onderzoek zoals: revalidatieartsen, bewegingsagogen, fysiotherapeuten, beleidsmedewerkers, bewegingsonderwijzers, zorgbegeleiders, onderzoekers, sportaanbieders, bewegingswetenschappers, orthopedagogen en ergotherapeuten.

Waar en wanneer?

Congres ‘De Unieke Sporter’
Datum: Vrijdag 9 Maart 2018
Locatie: Sint Maartenskliniek - Hengstdal 3, 6574 NA Ubbergen
Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur

De kosten voor het congres bedragen €100,- voor professionals en €25,- voor studenten. Voor mensen met een beperking die naar het congres willen komen is deelname gratis. Stuur in dat geval een mail naar Femke van Abswoude.