header-foto

DOE MEE AAN DE CHALLENGE: Giro di SENECA

Van 11 mei t/m 2 juni wordt de Giro in Italië en bij SENECA gereden! De eerste etappe in de echte Giro is een tijdrit van 8,2 km met een serieus klimmetje er in. Maar hoe goed kun jij eigenlijk klimmen? We dagen jullie, de faculteiten, uit om te laten zien dat jullie beter kunnen klimmen dan de andere faculteiten.

Hoe werkt het?

Via een mail naar Marc.Kroes@han.nl geef je je op om mee te doen aan de klimchallenge. Je gaat 15 minuten bij SENECA op een stationaire fiets trappen. Je probeert zoveel mogelijk calorieën te verbranden in die 15 minuten. Je gaat dus een zo hoog mogelijk wattage trappen. Daarna ga je bij ons op de weegschaal staan. We delen het totaal aan kcal door je gewicht. Dit is je klimgetal!

Nu weten we hoe goed jij een berg op kunt fietsen. We tellen alle prestaties per faculteit op en delen dit door het aantal deelnemers per faculteit. De faculteit met het hoogste klimgetal mag zich de winnaar noemen! Zij krijgen een mooie prijs en voor eeuwig ontzag van de andere faculteiten.

Ook is er een individueel klassement. Bij SENECA houden we de scores bij en we houden je op de hoogte van de tussenstanden. Moedig je collega’s aan om mee te doen, want er is ook een prijs voor de faculteit met de meeste deelnemers.

Aanmelden

Stuur een mail naar Marc.Kroes@han.nl en geef in de mail aan dat je mee wilt doen. Geef ook een voorkeur voor een tijd en dag op. De agenda loopt per half uur van 13.00 uur tot 21.00 uur. En je kunt meedoen van 11 mei tot en met 2 juni.

Bij de challenge doe je een warming up en vervolgens ga je 15 minuten voluit. Je bent dus ongeveer 30 minuten bezig.
Zien we jou bij de Giro di SENECA? Onthoud ondertussen deze wijze les van de Romeinse filosoof Seneca:

“Wie iets groots probeert te bereiken, is bewonderenswaardig, ook als hij mislukt.”

Afspraak maken