header-foto

Qi Gong gaat tijdens de crisis online door

We kunnen het ons voorstellen dat het nu wat lastiger is om actief te blijven. Om toch een beetje in beweging te komen kun je meedoen met de interactieve online lessen Qi Gong. Elke donderdag kun je via Teams deelnemen aan deze lessen.

Normaal verzorgt Fina Ramos de Qi Gong lessen in Arnhem, echter de huidige situatie laat dat uiteraard niet toe. Om toch bezig te blijven met Qi Gong biedt zij de lessen online aan via Teams. Elke donderdag vindt er een les plaats van 12.30 tot 13.30 uur. Wil je aansluiten bij de lessen? Stuur Fina dan een mail op Fina.Ramospalau@han.nl. Let op, er zijn slechts een berperkt aantal plekken beschikbaar.

Qi Gong = De weg naar rust en energie

Qi Gong bestaat uit bewegingen die lichaam en geest fit maken. De bewegingen zijn mild en makkelijk te leren, maar werken diep door. Qi Gong (= Chi Kung) staat ook bekend als Chinese yoga.

Met Qi Gong vergroot je je vitaliteit, flexibiliteit, veerkracht en concentratie. De oefeningen brengen je in balans en versterken je lichaam. Je leert evenwichtiger met je emoties om te gaan en je brengt harmonie in je relaties.

Op de website van Fina Ramos, vind je meer korte video’s met oefeningen. Oefeningen die je goed doen, bijvoorbeeld als je boos of gefrustreerd bent, die je helpen aan een nieuw begin. of je goed doen als je je met de rug tegen de muur voelt. Daarnaast heeft zij op Youtube een video voor stabiliteit tegen piekeren.

Alle oefeningen houden je fit en flexibel in lichaam en geest.

Qi Gong Youtube video's

Wil je thuis op je eigen moment de Qi Gong oefeningen doen? Dat kan uiteraard ook! Hilde heeft een aantal oefeningen die in de lessen in Nijmegen aan bod zijn gekomen op Youtube gezet. De eerste paar kun je hieronder bekijken.

Wil je zelf een langere sessie thuis doen? Bekijk dan de hele serie en doe mee!

Gewrichten roteren

Vallende post en schuddend paard

De oude man

Afspraak maken