header-foto

Over Ons

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid. Als onderdeel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is het de†professionele leeromgeving voor studenten op gebied van de (preventieve) gezondheidszorg en gezondheidsbevordering.†Bij HAN SENECA staat een integrale benadering van gezondheid centraal.

In 1999 is HAN SENECA ontstaan uit het onderwijsinnovatietraject Preventieve Gezondheidszorg en Gezondheidsbevordering van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Met HAN SENECA wilde men een professionele leeromgeving creŽren voor studenten en onderzoekslijnen op zetten die vooral gericht waren op preventieve aspecten van de gezondheidszorg en gezondheidsbevordering. In de loop der jaren is HAN SENECA uitgegroeid tot een expertisecentrum met een duidelijke verbinding naar het werkveld en de praktijk met een groot aanbod aan verschillende diensten.

Bij HAN SENECA kun je onder andere terecht voor vragen over:

• Hoe vitaal zijn mijn medewerkers en hoe bevorder ik als werkgever nog meer vitaliteit en de bewustwordeing daarvan?
  • Hoe helpen we medewerkers om gezonder te leven?
  • Bewustwording en verbetering van jouw gezondheid en vitaliteit
  • Wat kan ik doen om mijn leefstijl te verbeteren?
  • Hoe kan ik gezond en blessurevrij sporten?
  • Hoe ontwikkel ik mij als professional op gebied van sport, arbeid en gezondheid?
  • Het doen van onderzoek in de expertisegebieden

Sportmedisch adviescentrum

Sinds 2009 is HAN SENECA een door het FSMI gecertificeerd sportmedisch adviescentrum (SMA). Vanuit dit SMA voeren we jaarlijks velen sportmedische keuringen uit. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen verantwoord, veilig en blessurevrij kunnen sporten.†

Vanuit de samenwerking met Topsport Gelderland en verschillende bonden zorgen we ook voor de ondersteuning van topsporters bij het bereiken van hun prestatiedoelen.

HAN Mobile Health & Performance Lab

Sinds 2012 rijdt HAN SENECA rond op de weg met haar eigen Mobile Health & Performance Lab. Met deze gezondheidsbus kan HAN SENECA gezondheidstesten op locatie aanbieden. Zo hebben we al velen medewerkers van bedrijven getest en voorzien van advies tijdens een preventief medisch onderzoek.†

De trailer wordt ook regelmatig ingezet voor de Health Checks van de HAN medewerkers in zowel Arnhem als Nijmegen, maar ook voor bijvoorbeeld onderzoeken op locatie vanuit een van de expertises.

Een leven lang ontwikkelen

HAN SENECA staat ook voor een leven lang ontwikkelen. Dat kan in de breedste zin van het woord opgevat worden. Onder meer door dienstverlening die je inzicht in je vitaliteit te geven en die je helpen dit te verbeteren.

Daarnaast kun je bij HAN SENECA ook terecht voor een groot aantal cursussen en opleidingen. Hiermee grijp jij jouw kans om jouw loopbaan nog verder te ontwikkelen en om hiervan een nog groter succes te maken.

HAN Sport en Bewegen

HAN SENECA is binnen de HAN onderdeel van Sport en Bewegen. Dit instituut focust zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu een keuze moet maken voor een voltijd bacheloropleiding op het gebied van sport en bewegen, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of deeltijd opleidingen, of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht!