header-foto

Onderzoeken

Hier vindt u een overzicht van onderzoeken die experts Sports Economics & Strategic Sports Management verricht hebben. Deze hebben betrekking op de economische en management/marketing aspecten rondom sport en bewegen.

Miljoenen financiële en maatschappelijke schade sportevenementen door coronacrisis

Door de coronamaatregelen zijn veel sportevenementen in 2020 uitgesteld of afgesteld. Het Sports & Economics Research Centre van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen schat dat de financiële schade voor het annuleren van bijna 3.000 hallmark, hardloop- en wielerevenementen in 2020 rond de 125 miljoen euro is. De maatschappelijke schade is met een geraamde waarde van bijna 200 miljoen euro nog groter. 

Sport en bewegen moet zijn waarde niet verspelen

Uit dit onderzoek van het Sports & Economics Research Centre van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen blijkt dat de verschuivingen in het sport- en beweeggedrag van Nederlanders tijdens de coronamaatregelen, flinke gezondheidsimpact hebben gehad. 

Eredivisie 2020/21 zonder publiek? Een rapport over de impact van Corona

In dit rapport worden verschillende financiële aspecten van Eredivisieclubs blootgelegd en toekomstige effecten besproken ten aanzien van het huidige (2019/20) en komende voetbalseizoen (2020/21). 

nieuws foto

Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar effecten van sport en sportevenementen is breed.  Lees meer...
Afspraak maken