header-foto

De beweegvaardigheid in kaart gebracht

De beweegvaardigheid van kinderen wordt gemonitord met een motorische test die wordt afgenomen tijdens de gymles of sporttraining en een vragenlijst die een docent en/of trainer online scoort. De motorische test, de BLOC test, draagt onder andere bij aan het in beeld brengen van de motorische vaardigheid en ontwikkeling over de tijd en geeft de docent en/of trainer de mogelijkheid om beter te differentiëren. Met een vragenlijst worden, middels de perceptie van de leerkracht of trainer, gedragsvaardigheden (werkhouding, sportief leervermogen, interpersoonlijke vaardigheid) die kinderen tonen in de beweeg- of sportcontext gemeten. De test draagt bij aan het beter leren bewegen en is daarmee onderdeel van de kerntaak van de vakdocent bewegingsonderwijs en de sportcoach. 

Meet het beweegniveau van kinderen met de HAN BLOC-test

De testresultaten van de BLOC-test en de vragenlijst worden eenvoudig digitaal geregistreerd. De directeur en (vak)docent krijgt toegang tot het platform en kan de resultaten online inzien en downloaden. Met deze overzichtelijke resultaten kan de (vak)docent aan de slag met zowel differentiaties in klas als het niveau van het individuele kind! De  resultaten van de BLOC-test en de vragenlijst geven je een meer objectieve beeld van de vaardigheden van elk kind. Dan opeens wordt het stille meisje dat leuk meedoet toch zichtbaar als bovengemiddelde beweger!

Interesse?

Wilt u gebruik maken van de BLOC-test en bijbehorende vragenlijst of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar seneca@han.nl en wij helpen u persoonlijk op weg.  

Bestellen BLOC-test pakket

De HAN heeft samen met BOSAN Sportinstallaties en Embedded Fitness een duurzame test ontwikkeld, de test kun je bestellen bij BOSAN

(Online) training HAN Beweegprogramma

Wat gaan de (vak)docenten anders aanbieden om verschil te maken? Het HAN Beweegprogramma biedt hier ruimte toe en wordt al veel gebruikt! Meer weten? De (online) training vind je via deze link.

nieuws foto

Beweegprogramma

Om de beweegvaardigheden van de kinderen optimaal te ontwikkelen, is ondersteuning van de vakleerkracht belangrijk. Op het platform Bewegen kun je leren vindt de leerkracht steun aan de hand van (wetenschappelijk onderbouwde) meetinstrumenten en lesmethoden die de HAN Sport en Bewegen samen met verschillende partners uit onderwijs en wetenschap in de laatste jaren heeft ontwikkeld.  Lees meer...

HAN Beweegprogramma: Bewegen kun je leren

I-Like app

Als u gebruik maakt van de BLOC-test krijgt u ook gratis toegang tot de I-like app. Kinderen gaan met de I-like app op ontdekkingsreis in de ruimte van sport en bewegen en geven hun voorkeuren weer. De (vak)docent kan dit instrument gebruiken om kinderen aan het bewegen te krijgen in de sport die het best aansluit bij wat ze graag doen, goed kunnen en beter begeleiden in de keuze voor een sportclub.

Welke sport past bij kinderen? Ontdek het met de I-like app

nieuws foto

Expertisegebied Talent Identification & Talent Development

Het beweegtalent van een kind herkennen, ontwikkelen en het daarna begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen. Dat is kort samengevat een onderdeel van de taak die HAN SENECA zich heeft gesteld ten aanzien van talentherkenning en -ontwikkeling in sport en onderwijs.  Lees meer...
Afspraak maken