header-foto

Jasper van Houten

Jasper van Houten is sportsocioloog en als docent en onderzoeker werkzaam binnen de opleiding Sportkunde van HAN Sport en Bewegen, binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS). Hij richt zich hierbij in het bijzonder op de oorzaken en gevolgen van (niet-)sportparticipatie, en de rol van sportaanbieders. Daarnaast is Jasper als projectmanager en senior adviseur actief bij het Transferpunt Sport, een adviesbureau op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, dat als professionele leergemeenschap onderdeel uitmaakt van HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA. Verder doet hij momenteel als promovendus bij Radboud Social and Cultural Research (RSCR) onderzoek naar de invloed van belangrijke levensgebeurtenissen op sportparticipatie.

Genoten opleiding(en)

  • Sociologie (Cum Laude), Radboud Universiteit, Nijmegen
  • Honoursprogramma Maatschappijwetenschappen, Radboud Honours Academy, Nijmegen
  • Sport, Gezondheid en Management, Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), Nijmegen

Projecten

nieuws foto

Expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar effecten van sport en sportevenementen is breed.  Lees meer...

Cursus Economische waarde van Sport

Hoe houden we de sport betaalbaar voor iedereen? Op welke manier meet en vergroot je de effecten van sportevenementen? Wat draagt sport bij aan de Nederlandse economie? Het doel van de cursus Economische waarde van Sport is om organisaties in en rondom de sport te helpen hun maatschappelijke rendement te vergroten door economische inzichten en modellen toe te passen op praktijkvoorbeelden in de sport.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken