header-foto

Jelle Schoemaker

Jelle Schoemaker is docent en onderzoeker op het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS). Hij doet onderzoek naar economische aspecten rondom sport, zoals de relatie tussen contributieverhoging en ledenaantal of de baten en kosten rondom grote sportevenementen. Tevens is hij lid van de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP).

Genoten opleiding(en)

  • Sport, Gezondheid en Management (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)
  • Sport, Economie en Communicatie (Vrije Universiteit)
  • Master Evidence Based Innovation in Teaching (Maastricht Universiteit)

Werkervaring

  • Junior consultant sporteconomisch adviesbureau Sport2B

Projecten

  • Contributiemonitor & prijselasticiteitsonderzoek sportverenigingen
  • Haalbaarheid-, effect- en impactstudies sportevenementen
nieuws foto

Expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar effecten van sport en sportevenementen is breed.  Lees meer...

Cursus Economische waarde van Sport

Hoe houden we de sport betaalbaar voor iedereen? Op welke manier meet en vergroot je de effecten van sportevenementen? Wat draagt sport bij aan de Nederlandse economie? Het doel van de cursus Economische waarde van Sport is om organisaties in en rondom de sport te helpen hun maatschappelijke rendement te vergroten door economische inzichten en modellen toe te passen op praktijkvoorbeelden in de sport.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken