header-foto

Kristin Jonvik

Kristin Jonvik is gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze promoveerde op het thema nitraat (zoals in bietensap) en de effecten op (elite)sport prestatie. Daarnaast was ze werkzaam als sportdietiste bij het NOC*NSF team voeding en begeleidde ze de Olympische zeilers en windsurfers. Haar expertisegebieden zijn voeding voor prestatie, individuele begeleiding om specifieke (voedings)doelen te bereiken, voeding rondom inspanning, het voorkomen van inspanningsgerelateerde klachten en het meten van de effect van voedingsinterventies op prestatietesten. Tot slot was Kristin docent bij de PHBO cursus Sportdiëtetiek en geeft regelmatig gastcolleges in het onderwijs.

Projecten

Education

  • Co-mentoring over 10 students (Bc./MSc.) as part of their internship and thesis (2014 – 2018)
  • Teaching Minor sport nutrition (2012 – 2018)
  • Teaching post-bachelor course sports dietetics (2013 – 2018)
  • Co-development of web-based practicum about food research in athletes (2015)Research

  • Beet-ing your competitors: dietary nitrate to enhance sports performance; HAN | Universiteit Maastricht (2013 – 2018): including 6 substudies; Nitrate and endurance cycling, nitrate sources (vegetables vs supplement), dietary nitrate intake in (elite) athletes, performance effects of nitrate in Olympic waterpolo players, effects of nitrate on Wingate test performance in Olympic track cyclists, national ice skating talents and amateur cyclists.

Consultancy (development)

  • Sport dietitian at the NOC*NSF and the watersport federation (2013-2018)

Genoten opleiding(en)

  • Klinische Voeding met specialisme sportvoeding , Universiteit van Oslo, Noorwegen (BSc en MSc.)
  • PhD Universiteit Maastricht (2013-2018)
nieuws foto

Expertisegebied Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is bij HAN Sport en Bewegen sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.  Lees meer...

Opleiding Sportdietetiek (post-hbo)

Ben je diëtist en adviseer je recreatie- of wedstrijdsporters over een optimale voeding? Dan is het volgen van de opleiding Sportdiëtetiek een logische stap. Je leert professioneel voedingsadvies te geven aan recreatie- en wedstrijdsporters, afgestemd op de persoon.

Lees meer...

Cursus ISAK level 1

Hebt u als professional te maken met het bepalen van lichaamssamenstelling van sporters of cliënten met een beweeg- of voedingsprogramma? Kom dan de ISAK level 1 cursus volgen bij HAN SENECA.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken