header-foto

Linda Faber

Linda Faber is docent en onderzoeker op het expertisegebied Health Promotion & Performance. Zij is in het voltijd bachelor onderwijs bij HAN Sport en Bewegen actief binnen de afstudeerfase van de ALO en de minoren Leefstijlprogramma’s op maat en Blessurepreventie binnen de sport. Ook is zij trainer van de kortdurende opleidingen rondom leefstijlcoaching waar zij zich met name richt op de thema’s inspanningsfysiologie, trainingsleer en energieverbruik.

Genoten opleiding(en)

  • Bewegingstechnologie, Haagse Hogeschool
  • Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam

Projectervaring

Linda is momenteel betrokken bij het, door ZonMw gesubsidieerde, SALVO project. Het doel van SALVO is het ontwerpen van een stappenplan, waarmee VMBO-leerlingen op basis van hun eigen kracht, plus de mogelijkheden van de school en de buurt, komen tot een mix van interventies die leidt tot een duurzame actieve leefstijl. Linda houdt zich bezig met het monitoren van de fysieke fitheid en de actieve leefstijl van de VMBO leerlingen gedurende dit project.

Daarnaast is ze betrokken als bewegingswetenschapper bij het opleiden van testleiders voor het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) van de Brandweer in Nederland.

Tot slot houdt Linda zich bezig met het in kaart brengen van de fysieke belasting en belastbaarheid van de studenten van HAN Sport en Bewegen. Het toekomstig onderzoek richt zich met name op de fysieke (en mogelijk ook mentale) belasting en belastbaarheid van sportstudenten gedurende hun studie.

nieuws foto

Expertisegebied Health Promotion & Performance

Health Promotion & Performance van HAN SENECA verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, beter presteren, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.   Lees meer...

Cursus Leefstijlcoach

Wilt u cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? In de cursus basistraining tot leefstijlcoach van HAN SENECA leert u de basisvaardigheden die u nodig hebt om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl.

Lees meer...

Cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten

 Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met ClaudicatioNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle ClaudicatioNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen. In deze driedaagse cursus leefstijlcoach ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en het voorkomen van terugval.

Lees meer...

Cursus Testleider PPMO

Het doel van de HAN SENECA cursus Testleider PPMO is inzicht te geven in de belastbaarheid van de medewerker en in de ontwikkeling van de belastbaarheid in de toekomst. De cursus is vooral geschikt voor medewerkers bij de brandweer.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken