header-foto

Luuk Hilkens

Luuk Hilkens is als docent en onderzoeker werkzaam voor het expertiseteam Sports & Exercise Nutrition. Vanuit deze functie geeft hij onderwijs binnen de thema’s inspanningsfysiologie, strength & conditioning en sportvoeding voor de voltijd- en deeltijdopleidingen van HAN Sport en Bewegen en binnen verschillende cursussen, zoals de post-hbo sportdiëtetiek. Op dit moment is Luuk primair bezig met promotieonderzoek, dat zich richt op trainingsadaptaties van spier- en botweefsel en de mogelijke rol van voeding hierin.

Genoten opleiding(en)

  • Sportkunde, Fontys Sporthogeschool
  • Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Fontys Sporthogeschool
  • Bewegingswetenschappen, Universiteit Maastricht
  • Certified Strength & Conditioning Specialist, National Strength & Conditioning Association

nieuws foto

Expertisegebied Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is bij HAN Sport en Bewegen sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.  Lees meer...

Opleiding Sportdietetiek (post-hbo)

Ben je diëtist en adviseer je recreatie- of wedstrijdsporters over een optimale voeding? Dan is het volgen van de opleiding Sportdiëtetiek een logische stap. Je leert professioneel voedingsadvies te geven aan recreatie- en wedstrijdsporters, afgestemd op de persoon.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken