header-foto

Simon van Genderen

Simon van Genderen (PhD) is docent en onderzoeker op het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS). Hij is werkzaam voor het HAN Sports Economics Research Centre (SERC) en doceert binnen de opleiding Sportkunde en de minor Sporteconomie. Daarnaast is Simon betrokken bij de ontwikkeling van richtlijnen omtrent het meten van de gezondheidswaarde van sport binnen de evaluatie van sportevenementen.

Genoten opleiding(en)

  • CIOS Arnhem, opleiding coördinator Sport & Gezondheid
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, opleiding Sport Gezondheid en Management
  • Maastricht University, opleiding Sport- en Bewegingsinterventies

Werkervaring

  • Maastricht University, Promovendus: The relationship of physical activity and social participation on health. Examining associations of physical activity, social participation and health and the value for society.
  • Graafschap College (profieldocent) & Sportservice Doetinchem (buurtsportcoach)
     

nieuws foto

Expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar effecten van sport en sportevenementen is breed.  Lees meer...

Cursus Economische waarde van Sport

Wat zijn de maatschappelijke effecten van sport en bewegen waard? Op welke manier meet en vergroot je de impact van sportevenementen? Wat draagt sport bij aan de Nederlandse economie? Het doel van de cursus Economische waarde van Sport is om organisaties in en rondom de sport te helpen hun maatschappelijke rendement te vergroten door economische inzichten en modellen toe te passen op praktijkvoorbeelden in de sport.

Lees meer...

Contactinformatie

Afspraak maken