header-foto

Isokinetische Krachttest

Ben je benieuwd naar de balans tussen links en rechts van een bepaalde spiergroep? Een isokinetische krachttest bij HAN SENECA kan helpen! De meting geeft een aantal interessante inzichten in jouw spiergroep waarvoor je de test ondergaat. 

Wanneer er klachten zijn door bijvoorbeeld blessures kan het handig zijn om tijdens de revalidatie getest te worden op de spierkracht met de HUMAC Norm. Hierdoor kan gekeken worden hoe ver iemand is in het revalidatieproces. Soms kan het zo zijn dat jouw fysiotherapeut je doorverwezen heeft naar HAN SENECA of je verteld heeft om een isokinetische krachttest uit te laten voeren. Maak dan direct een afspraak door en mail te sturen naar seneca@han.nl.

  • Test de kracht van specifieke spiergroepen
  • Meet het stadium van jouw revalidatie
  • Monitor krachttoename van jouw training

Revalidatie

Tijdens het revalidatieprocess kan het handig zijn om te meten hoe je er voor staat. Met de informatie die een isokinetische krachttest levert kan een fysiotherapeut bijvoorbeeld beslissen of het al verstandig is om weer deel te nemen aan sport of wedstrijden. De fysiotherapeut bepaald dus hoever jij in jouw revalidatieproces bent en kan hierop ook de behandeling aanpassen.

Een krachttest aanvragen

Ben je geïnteresseerd in een isokinitische krachttest bij HAN SENECA? Mail ons dan gerust op seneca@han.nl om een afspraak te maken. Geef bij jouw aanmelding aan wat je wilt laten meten (welke spiergroep) en of je klachten ervaart.

Soms verwijst jouw fysiotherapeut jou door naar HAN SENECA om een krachttest te laten afnemen. Vermeld dit dan bij jouw aanmelding voor een krachttest.

Afspraak maken