Sneller Herstel
Toolbar
header foto

Fieldlab Gehandicaptenzorg - SIZA

In het Fieldlab Gehandicaptenzorg worden (technische) hulpmiddelen†beoordeeld voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel of met ernstige meervoudige beperkingen. Hulpmiddelen die hen kunnen steunen bij een zelfstandiger bestaan. De beoordeling gebeurt samen met clienten, verwanten en professionals.†Binnen dit Fieldlab werkt Siza samen met het bedrijfsleven en andere zorginstellingen, zoals Philadelphia en ’s Heerenloo.

Logo Siza

MKB
Veel van deze hulpmiddelen worden door het midden- en kleinbedrijf (MKB) ontwikkeld. Maar het MKB heeft niet altijd voldoende mogelijkheden om de nieuwe hulpmiddelen te testen en in de markt te zetten. Het Fieldlab Gehandicaptenzorg bij SIZA ondersteunt het MKB bij het verrichten van onderzoek, het aanboren van subsidies en nieuwe markten. Daarbij wordt in co-creatie samengewerkt met cliŽnten met een beperking, zorgaanbieders en specialisten op juridisch, fiscaal en marketinggebied.

Vier fasen
Het co-creatie-proces beslaat vier fasen:

  • haalbaarheidsonderzoek;
  • bouwen en testen†eerste prototype;
  • testen prototype in de praktijk van verschillende zorginstellingen;†
  • implementatie.

IdeeŽn genoeg
Mensen met hersenletsel raken gemakkelijk de weg kwijt. Zij zijn geholpen met toepassingen die hen in huis, op en buiten het instellingsterrein alle bewegingsvrijheid en gevoel van veiligheid geeft. Dan kunnen ze veel meer dingen zelfstandig doen. Mensen met ernstige meervoudige beperking hebben baat bij technologie die hun hersenactiviteit omzet in beweging en interactie. IdeeŽn zijn er genoeg, de uitdaging is de ontwikkeling ervan tot stand te brengen. Siza is op zoek naar ondernemers om producten te ontwikkelen en te produceren die aansluiten op de wensen en behoeften van de cliŽnten.

Paswoning
Plattegrond paswoningen