Sneller Herstel
Toolbar
header foto

Diagnose & behandeling

Projecten rond de ontwikkeling van diagnose- en behandelmethoden (alfabetisch gerangschikt)

Increasing task performance by manipulating motor learning

In dit promotietraject van Dana Marquardt wordt het oefenproces systematisch door factoren als psychologische stress, oefenfrequentie of wijze van aanbieding gemanipuleerd en veranderingen in prestatie en het motorisch leren gemetendie tijdens het oefenen worden verzameld, centraal. Analyse van taakuitvoering maakt duidelijk of daadwerkelijk wordt geleerd en niet alleen geoefend.

Neuromotorische flexibiliteit bij musculoskelatale aandoeningen van de onderste extremiteiten

Eefje Roelofsen onderzoekt in haar†promotietraject †of we met behulp van 'geleid actief bewegen' zogenaamde †Bad Habits bij patiŽnten kunnen herkennen en verhelpen.

Objectief meten van dagelijkse belasting bij Neuralgische Amyotrofie

Mensen met Neuralgische Amyotrofie hebben last van pijn en spierzwakte in de arm. Ze moeten de belasting van de arm doseren. Om die belasting objectief te meten wordt nu een instrument ontwikkeld.

Vaste Grond voor Knikkende KnieŽn

In het RAAK-MKB onderzoeksproject ‘Vaste Grond voor Knikkende KnieŽn’ richt het Lectoraat Musculoskeletale Revalidatie zich op het verbeteren van de kwaliteit van de (sport)fysiotherapie door het ontwikkelen van een praktische tool, een prototype app die in het werkveld gebruikt kan worden als hulpmiddel voor sporthervatting bij revalidatie na een voorste kruisband (VKB) letsel.