Sneller Herstel
Toolbar
header foto

Talent Academy Health

Uitdagende programma’s voor studenten van het Instituut Paramedische Studies.

Gaat je studie je eenvoudig af en heb je behoefte aan meer uitdaging en diepgang? Durf je over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en ben je graag multidisciplinair bezig? Dan past een van onze excellentieprogramma’s vast heel goed bij jou. 

Het Instituut Paramedische Studies (IPS) heeft drie programma’s ontwikkeld, speciaal voor studenten die meer aankunnen en ook meer willen. Het is een mooie manier om nog intensiever met je vak en je toekomst bezig te zijn. Bovendien krijg je de kans om jezelf zowel als student als toekomstig professional extra te profileren.

Honoursprogramma IPS

Het Honoursprogramma IPS is extracurriculair, dus het loopt naast jouw reguliere opleidingsprogramma. Je krijgt drie extra onderwijsblokken aangeboden; in elk blok staat een ander thema centraal:

  • Topzorg - Samen anders kijken naar de toekomst
  • Grensoverschrijdend werken - Interculturele en Internationale competenties
  • Zorginnovatie & Onderzoek

Het traject loopt over drie semesters en levert 22,5 ECTS op. Het traject start in semester 2 van het tweede studiejaar. 

Voor aanmelden en meer informatie over het Honoursprogramma IPS: honoursprogramma.ips@han.nl

Extra Module Onderzoek IPS

Doel is om studenten al vanaf de propedeuse de mogelijkheid te geven om actief kennis te maken met praktijkgericht onderzoek.

Praktijkgericht Onderzoek
Studenten worden gekoppeld aan een docent/onderzoeker van IPS, waardoor zij nauw betrokken worden bij praktijkgericht onderzoek. Op die manier leren studenten 

  • waar hun interesses liggen ten aanzien van praktijkgericht onderzoek;
  • welke aspecten van onderzoek hen makkelijk afgaan;
  • wat (nog) moeilijk is.


Via deze module hebben studenten verderop in de opleiding een voorsprong op andere studenten. Hierdoor kunnen zij wellicht tijdens de onderwijseenheid 'Praktijkgericht Onderzoek' complexere problemen oppakken. Daarnaast wordt de vervolgstap naar een masteropleiding makkelijker.
 
Wat leer je tijdens de Extra Module Onderzoek IPS?
Tijdens de Extra Module Onderzoek IPS:

  • ontwikkelen studenten kennis en onderzoeksvaardigheden;
  • leren studenten anderen te inspireren om praktijkgericht onderzoek te doen;
  • leren zij samen met het werkveld onderzoek te doen.


Voor aanmelden en meer informatie over het Excellentieprogramma Onderzoek IPS: E.Naumann@han.nl

Excellentieprogramma Ondernemendheid en Leiderschap IPS

Het Excellentieprogramma Ondernemendheid en Leiderschap IPS is een extracurriculair programma. Het is speciaal ontwikkeld voor studenten die geļnteresseerd zijn in ondernemen en management binnen de gezondheidzorg. Je kunt meedoen aan dit programma als je je propedeusejaar met succes hebt afgerond. Bovendien moet je bereid zijn om naar het buitenland af te reizen.

Het traject loopt van oktober tot mei en levert 7,5 ECTS op. Het traject start in semester 2 en is bedoeld voor studenten vanaf studiejaar 2.

Voor aanmelden en over het Excellentieprogramma Ondernemendheid en Leiderschap IPS: Marjan.Kindt@han.nl

Ben jij ‘excellent’?

Binnen de HAN hebben we vastgelegd wat we precies verstaan onder excellentie. Hieruit volgt de volgende definitie van een excellente student: ‘Als excellente HAN-student ben je ambitieus en getalenteerd. Je kunt omgaan met complexe vraagstukken binnen de eigen beroepscontext, in een multidisciplinaire of interdisciplinaire setting. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en hebt doorzettingsvermogen. Je stuurt je eigen leer- en werkproces en draagt bij aan het innovatievermogen van de beroepspraktijk.’ We hanteren de term ‘talentprogramma’ als synoniem voor ‘excellentieprogramma’.