Centre of Expertise Sport en Talent naar Singapore

18 oktober 2016

Het Centre of Expertise Sport & Talent gaat een eindje de grens over. Lector Johan Pion van het Lectoraat Herkennen en Ontwikkeling van Sporttalent en teamleider/hoofddocent Sebastiaan Platvoet zijn uitgenodigd brengen een bezoek aan Singapore en MaleisiŽ. Ze zijn beiden uitgenodigd om als keynote spreker op te treden tijdens de NYSI Youth Athlete Development Conference op 8 november in Singapore. Daarna volgt een werkbezoek aan Kuala Lumpur.

Op de conferentie in Singapore laten diverse sprekers hun licht schijnen op het herkennen en ontwikkelen van sportief talent. "Voor ons is het een grote eer om te mogen presenteren op deze conferentie", stelt Platvoet. "Met name ook omdat Singapore erg vooruitstrevend is in het herkennen en ontwikkelen van sportief talent en steeds op zoek is naar innovatie om met landen met veel meer inwoners en financiŽn te kunnen concurreren. Daarbij is het besef in Singapore dat investeren op jonge leeftijd niet alleen als doel moet hebben olympische kampioenen te ‘kweken’, maar vooral moet leiden tot een grotere ontplooiing van het potentieel van alle kinderen. En dat sluit volledig aan bij de onze visie op herkennen en ontwikkelen van sportief talen."

Naast de conferentie verblijven Johan en Sebastiaan nog drie dagen in Singapore. Ze zullen in gesprek gaan met de andere sprekers en sportwetenschappers uit Singapore en sportclubs en scholen bezoeken. Kortom, een unieke kans om kennis te delen en te leren van collega’s werkzaam in andere landen en culturen!

MaleisiŽ
Na Singapore zullen Johan en Sebastiaan ook een werkbezoek brengen aan partners uit Kuala Lumpur (MaleisiŽ). Ze verblijven daar van 12 tot 15 november. Het belangrijkste doel is om kennis te delen over het afnemen en interpreteren van testen bij jonge kinderen / sporters. Ook MaleisiŽ wil graag kinderen helpen bij hun sport oriŽntatie. Enerzijds om meer kinderen aansluiting te laten vinden bij een sport die bij ze past, anderzijds ook om over 10-15 jaar in meer sporten internationaal in de top mee te kunnen doen. Op de universiteit zullen workshops verzorgd worden en daarnaast zullen een aantal scholen en sportclubs bezocht worden.