Hoe een gemeente naar talentontwikkeling kijkt

5 juli 2016

Het begrip talent of gave devalueert, beweert het NOC*NSF. We leven zelfs in een ‘zesjescultuur’, meent Staatssecretaris Sander Dekker. De hoogste tijd voor een nadere inspectie. In een serie interviews voelt Kenniscentrum Sport drie experts op het gebied van talentontwikkeling aan de tand. Ieder vanuit hun eigen invalshoek.

In aflevering 3 van het drieluik: hoe kijkt een gemeente aan tegen talentontwikkeling? Wat is talentontwikkeling? Martijn Postuma en Mirjam Gosen geven antwoord namens het Almere Kenniscentrum Talent.

Wie ben je en wat doe je?

Mirjam: “Martijn en ik vormen samen het projectteam van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). We zitten nog in een pilotfase, maar na dit project – dat tot het eind van het jaar duurt – is de exploitatiefase ook geregeld. Ik ben er om het project op te starten en te implementeren. Martijn gaat straks over de exploitatie van het Kenniscentrum.”

Martijn: “Ik ben bij de gemeente Almere werkzaam als beleidsadviseur sport. Ik hou me bezig met de combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches...

Lees verder op Allesoversport.nl >