Hoe een vakdocent bewegingsonderwijs naar talentontwikkeling kijkt

28 juni 2016

Het begrip talent of gave devalueert, beweert het NOC*NSF. We leven zelfs in een ‘zesjescultuur’, meent Staatssecretaris Sander Dekker. De hoogste tijd voor een nadere inspectie. In een serie interviews voelt Kenniscentrum Sport drie experts op het gebied van talentontwikkeling aan de tand. Ieder vanuit hun eigen invalshoek.

In aflevering 2 van het drieluik: hoe kijkt vakdocent bewegingsonderwijs Els Barenbrug aan tegen talentontwikkeling? Ze geeft les op basisschool Het Talent uit Lent waar op het gebied van talentontwikkeling in Sport en Bewegen wordt samengewerkt met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Wie ben je en wat doe je aan talentontwikkeling?

“Ik ben Els Barenbrug en werkzaam als vakdocent bewegingsonderwijs op basisschool Het Talent in Lent, Nijmegen-Noord. Bij ons op school gaan we uit van het begrip erkende ongelijkheid in plaats van talentontwikkeling. Alle kinderen zijn natuurlijk verschillend maar dat is niet erg. We stemmen ons onderwijs en onze begeleiding af op al deze verschillen. We doen een project met de HAN om te kijken hoe...

Lees verder op Allesoversport.nl >