Johan Pion geÔnstalleerd als lector

3 april 2017

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst is Dr. Johan Pion op donderdag 30 maart geÔnstalleerd als lector ‘Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent. Hij hield zijn intreerede 'Duurzaam investeren in sporttalent via school ťn sportclub' na daarvoor te zijn toegesproken door Diana de Jong, lid van het college van bestuur binnen de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Voorafgaand aan de rede heeft het Team Talent zich samen met Topsport Gelderland gepresenteerd aan het aanwezige publiek.

Ongeveer honderd geÔnteresseerden kregen in aanloop naar de installatie tijdens de ‘Warming Up’ een afwisselend programma voorgeschoteld. Sebastiaan Platvoet trapte af met een korte opsomming van behaalde resultaten in de laatste jaren. Het team heeft diverse wetenschappelijke publicaties geschreven, voor het werkveld concrete diensten en producten opgeleverd en meer dan 500 studenten zijn opgeleid door het team. Terecht is het team hier trots op. Natuurlijk gaan we verder en zien we nog steeds veel kansen, maar het is ook soms goed om even stil te staan bij wat al bereikt is. En daar zijn we best trots op

Topsport Gelderland
Trots zijn we ook op Topsport Gelderland. Zij zijn nauw verbonden met de HAN en specifiek het Team Talent. Topsport Gelderland is van betekenis voor veel talentvolle sporters en coaches in Gelderland. Twee unieke personen, RTC volleybalcoach Michael Beugelsdijk en succesvol paralympisch rolstoeltennisster Aniek van Koot, vertelden op het podium ook wat Topsport Gelderland voor hen betekent heeft.

Talentidentificatie
Na de korte aftrap toonde het Team Talent in ťťn sessie onderzoekresultaten over talentidentificatie in tennis, volleybal en voetbal, om hier vervolgens met de toehoorders over in gesprek te gaan. In een parallel sessie liet het team deelnemers ervaren hoe het beweegniveau te herkennen is en hoe excellente bewegers nog beter te leren bewegen. En bewogen werd er door de deelnemers.

Intreerede Johan Pion
Hierna was het de beurt aan Johan Pion. In een inspirerend betoog liet Johan zien wat de komende jaren verwacht mag worden van het team. Een concrete opbrengst is een app voor kinderen om een ondersteuning te hebben bij het maken van een sportkeuze. In het voorjaar van 2017 zal de eerste versie al gereed zijn! Na ruim drie uur van kennisuitwisseling en netwerken was het tijd voor een welverdiende borrel. En natuurlijk konden de felicitaties worden overgebracht aan Johan. Wij zien uit naar de komende tijd en hopen samen met studenten en het werkveld nog meer kinderen in beweging te krijgen en te helpen ontwikkelen, om hun sportieve mogelijkheden waar te maken.

Impressie installatie Johan Pion