Symposium 'Samen sterk voor talent'

30 augustus 2016

Bij Tafeltennis Nijmegen wordt op donderdag 6 oktober het Symposium 'Samen sterk voor Talent' georganiseerd. Meerdere partijen slaan de handen ineen om een mooi programm a aan te bieden tussen 9.30 uur en 12.30 uur. Daarbij komt onder meer de nieuwe lector van het Centre of Expertise Sport & Talent, Dr. Johan Pion, aan het woord. Zijn voorgangster Dr. Marije Elferink-GemserDr. Marije Elferink-Gemser is ťťn van de dagvoorzitters.

Tijdens het drie uur durende programma is er aandacht voor een aantal mooie onderwerpen. Na de opening te beginnen met de 'pingpongproblematiek' door NTTB bondscoach Titus Damsma. Vervolgens is er een paneldiscussie met Dr. Johan Pion (HAN), prof. dr. Chris Visscher (UMCG, RuG) en Prof. dr. Paul Wylleman (NOC*NSF). Onder de noemer 'Hoe talentvol ben jij?' wordt gekeken naar het meten van motorische potentie en uitdagdende motorische leeromgeving in de praktijk. En dan is er nog aandacht voor de pedagogisch verantwoorde talentontwikkeling.

Zit het er daarmee op? Nee, want wie wil kan in de middag om 14.30 uur nog naar de openbare verdediging van het proefschrift van Irene Faber: 'Diamonds in the rough - searching for high potential in youth table tennis players'. Deze zal worden gehouden in het gebouw van de Radboud Universiteit aan de Comeniuslaan 2 in Nijmegen. Het symposium wordt bij Tafeltennis Nijmegen georganiseerd aan de Luciaweg 9 in Nijmegen.

Gratis deelname
Wil je ook deelnemen aan het Symposium 'Samen sterk voor talent'? Dat kan gratis, maar het is wel de bedoeling dat je je vůůr 1 oktober opgeeft via het mailadres i.r.faber@saxion.nl.