Onderwijs

De HAN biedt 2 minoren aan die nauw aansluiten op het aandachtsveld van het Centre of Expertise Sport & Talent. Daarnaast biedt het CoE cursussen aan voor trainers en coaches op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling.

Minor Gouden Kansen: aandacht voor sporttalent in de buurt, school en sport

Door de minor 'Gouden Kansen: aandacht voor sporttalent in buurt, school en sport' †te volgen bij de HAN wordt u dť professional buurt, onderwijs en sport. U maakt sport en bewegen aantrekkelijk door een betere samenwerking tussen partijen en een professioneler sportaanbod, waarbij u oog heeft voor het individuele (potentiŽle) sporttalent van kinderen.


De rol als professional buurt, onderwijs en sport vraagt pedagogische, management- en organisatorische kwaliteiten. Met uw management- en organisatorische kwaliteiten slaat u een professionele brug tussen buurt, onderwijs en sport. Met uw pedagogische kwaliteiten ontwikkelt u een professioneel aanbod voor de school en de vereniging,waarin het herkennen van sportief talent en het ontwikkelen van talent van (alle) kinderen centraal staat.

Lees meer

Slimme Sportkeuze

Afstuderen onderzoeksrichting Slimme Sportkeuze

Minor Sports Preformance Enhancement

Bent u geinteresseerd in het beter laten presteren van talentvolle athleten? Schrijf u dan in voor de Minor†Sports Performance Enhancement. In deze minor zal u leren talenten te herkennen en hoe u kunt bijdragen aan de ontwikkeling van deze talenten. U leert advies te geven aan zowel trainers, spelers en verenigingen. U gaat zich ontwikkelen binnen het veld van sportpsysiologie, sportpsychologie en sportspecifieke tactische en technische vaardigheden.

U leert verschillende testen af te nemen bij sporters en op basis daarvan geeft u advies op maat. De belangrijkste doelgroep voor de minor zijn jonge talentvolle athleten en hun trainers.†

Lees meer

Cursus Sportpsychologie en Mentale Training

Bent u een trainer, coach of (para)medisch begeleider? Heeft u interesse in sportpsychologie en wilt u zich op HBO-niveau verdiepen in sportpsychologische begeleiding? Dan is de basiscursus Sportpsychologie en Mentale Training precies wat u zoekt. † Volg de basiscursus Sportpsychologie en mentale training De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor sportpsychologie en mentale training. Met de cursus Sportpsychologie en Mentale Training leert u uw sporters optimaal ondersteunen door inzicht te krijgen in de relatie tussen psychologie en sportprestaties. U leert over persoonlijkheid en sport, mentale vaardigheden, groepsdynamica, de relatie tussen psychologie en blessures en hoe u een optimaal leerklimaat voor uw pupillen schept.

Lees meer