logo Start Academy
foto Start Academy

Aanmeldprocedure

Gun jezelf keuzetijd en meld je aan voor het programma om te ontdekken wat bij jou past en waarom. Je kunt je aanmelden voor de start in september of februari.

Na je aanmelding

Na je aanmelding via de site is de procedure als volgt:

Intakedag & motivatie
Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen, ontvang je een uitnodiging voor de intakedag, een intakeformulier en een huiswerkopdracht.

De intakedag staat geheel in het teken van elkaar beter leren kennen. Aan het einde van deze dag heb jij een goed beeld van wat de Start Academy is en wat je van ons mag verwachten. Ook hebben wij een goed beeld van jou en weten we waarom jij graag wilt deelnemen. Wij willen zeker weten dat jij bereid bent om er voldoende tijd en energie in te steken komend semester, want alleen op die manier zal het jou ook daadwerkelijk iets opleveren! Daarnaast heb je een te gekke dag gehad, heb je nieuwe mensen leren kennen, meer geleerd over jezelf én heb je nieuwe inzichten opgedaan. De intakedag is ook voor jou de definitieve check of het programma van de Start Academy voor jou het juiste programma is.

Planning intakedagen 
Intakedagen worden gepland in januari, maart, april, juni en november. Op basis van de intakedagen stellen wij de groepen samen. De eerstvolgende intakedag voor de start in februari 2019 is op 7 december 2018. De intakedagen voor de start in september 2019 zijn op: 11 maart, 8 april, 6 mei en 14 juni. Je ontvangt hiervoor tzt een uitnodiging per mail.

Definitieve plaatsing?
Plaatsing is afhankelijk van jouw motivatie, diversiteit en natuurlijk het aantal beschikbare plaatsen. Groepen worden samengesteld op basis van diversiteit. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met jouw plaatsingsvoorkeur.

Na je definitieve plaatsing word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor een deel is het de bedoeling dat (één van) je ouders of verzorgers bij dit gesprek aanwezig zullen zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we ook alvast naar jouw persoonlijke doelen en hoe je die wilt gaan bereiken, en je ontvangt meer informatie over het programma. Met het bericht van plaatsing en de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek ontvang je tevens de deelnemingsovereenkomst en het inschrijfformulier.

Mocht jij wel een geschikte kandidaat zijn, maar is er niet voldoende plek: we bieden jou een plek op de reservelijst. Wanneer er deelnemers zijn die besluiten hun tussenjaar anders in te vullen of een andere reden hebben om niet deel te nemen, dan kun jij die plaats innemen. Je krijgt uiterlijk 1 juli of 1 februari bericht of je alsnog bent geplaatst. Eind juni worden de groepen definitief samengesteld voor de septemberstart en in januari voor de februaristart.