logo Start Academy
foto Start Academy

Filosofie

De Start Academy is onderdeel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De HAN investeert in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 31.000 studenten meer dan 80 bachelor- en masteropleidingen.

De HAN gelooft dat veel jongeren die moeite hebben met het maken van de juiste studiekeuze, geholpen zijn met een periode waarin deze jongeren meer over zichzelf leren. Met de Start Academy neemt de HAN haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en biedt deze jongeren een programma aan om uiteindelijk met meer zelfvertrouwen een zelfbewuste keuze te maken. 

Missie

De Start Academy ziet het als haar missie om elke jongere die twijfelt te helpen om zijn of haar eigen koers te bepalen.

Een paar weetjes:

  • jaarlijks nemen 15.000 jongeren een tussenjaar
  • 70% van de eindexamenkandidaten twijfelt over wat de juiste studiekeuze is
  • 20% wisselt van studie tijdens het eerste jaar
  • 25% van de eerstejaars studenten valt uit
  • naar schatting gaat het jaarlijks om zo'n 50.000 jongeren die uitvalt en/of switch 
  • 34% van de studenten heeft na 4 jaar een HBO Bachelordiploma behaald (nominale studietijd)
  • 29% van de studenten heeft na 3 jaar een WO-Bachelordiploma behaald (nominale studietijd)

Dit zijn veel jongeren die twijfelen of onnodig een studieschuld opbouwen. Ook zijn er heel veel jongeren die pas jaren na hun studie ontdekken wat ze werkelijk willen. Dat is eeuwig zonde. Als al deze jongeren de begeleiding krijgen die zij verdienen, kunnen zij direct kiezen voor een studie die bij hen past. Dit levert een enorme winst op voor de jongere als het gaat om kennis, tijd, energie en geld. Maar ook voor de maatschappij, doordat we alle potentie benutten die er is.

En zo draagt de Start Academy bij aan een betere wereld door voor alle jongeren die een tussenjaar nemen een super gave tijd te bieden, terwijl ze leren over de meest interessante persoon op aarde........ zichzelf.

Visie

Onze visie is dat inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt zal leiden tot een intrinsiek gemotiveerde keuze die werkelijk bij jou past.

Bij de Start Academy onderzoek je waar je hart sneller van gaat kloppen, ontdek je welke talenten je in huis hebt om hier vorm aan te geven en stel je jezelf vervolgens een doel door uit te zoeken op welke manier dat ook de moeite waard is voor anderen. Daarnaast ontwikkel je doorzettingsvermogen om hier ook echt invulling aan te geven. Zo kun jij met meer zelfkennis en zelfvertrouwen een zelfbewuste keuze maken en met een duidelijke focus een volgende stap in de toekomst zetten!

Een succesvol en gelukkig leven: talent, passie & focus

Een succesvol en gelukkig leven begint met ontdekken waar het leven in de kern voor jou om draait. Als je ontdekt wat je passies en talenten zijn, daar focus op ontwikkelt en daar invulling aan geeft op een manier die bijdraagt aan het welzijn van andere mensen, dán kom je bij de kern van je eigen potentie terecht. De wilskracht en het doorzettingsvermogen die hiervoor nodig zijn worden aangewakkerd. Dit leidt als vanzelf tot een student die begint met veel zelfvertrouwen, energie en een duidelijke focus.

Talenten

De Start Academy gaat uit van talenten, en wij geloven dat ieder iets unieks kan toevoegen. Het talent van de HAN is jongeren een vak of beroep te laten ontdekken en daar expert in te worden. Het talent van de Start Academy is jou te voeden in je persoonlijke ontwikkeling door concrete kennis, het aanzetten tot zelfreflectie en jou de zelfinzichten toe te laten passen in het dagelijks leven en in een project dat van maatschappelijke waarde is. Door het bundelen van talenten is de Start Academy in staat een uniek programma aan te bieden waar jongeren echt baat bij hebben. Waar onderwijsinstellingen baat bij hebben. Waar de samenleving baat bij heeft.