logo Start Academy
foto Start Academy

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Start Academy? Bekijk hier de veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Heb ik recht op studiefinanciering en een ov-jaarkaart?

Wanneer je het programma van de Start Academy volgt, word je niet aangemeld als student, maar als cursist. Je kunt gebruik maken van de studentenvoorzieningen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Met je deelname aan de Start Academy verlies je derhalve geen inschrijfduur, maar je komt ook niet in aanmerking voor studiefinanciering en de daarbij behorende ov-jaarkaart.

Wat is de vestigingslocatie?

De trainingslocatie is gevestigd op de HAN campus in Arnhem: Ruitenberglaan 29, ruimte 3.25 en 3.10. Deze locatie is eenvoudig te bereiken met openbaar vervoer en/of auto.

Nietaltijd zijn we op de campus in Arnhem: soms moet je op een andere locatie zijn. Het kan zijn dat het trainingsprogramma om andere faciliteiten vraagt of het is vanwege het maatschappelijk project. De activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk project vinden veelal plaats op een andere locatie dan op de HAN campus Arnhem.

De 1 mei regeling Hoger Onderwijs

1 mei regeling Hoger Onderwijs
Vr 1 mei dien je je bij Studielink te hebben aangemeld voor een opleiding. Je kunt je aanmelden voor n of meerdere studies. Je kunt je voor maximaal 4 studies aanmelden, waarvan maximaal 2 studies met decentrale selectie. Let op: voor studies met decentrale selectie moet je je voor 15 januari aanmelden.

Door je vr 1 mei aan te melden, heb je plaatsingsrecht binnen het Hoger Onderwijs. Je mag dan na 1 mei je inschrijving voor een opleiding nog wijzigen. Let op: de uiterste datum waarop je je inschrijving nog kunt wijzigen en je je kunt aanmelden voor een studie op basis van nieuw verkregen inzichten, kan per onderwijsinstelling en per opleiding verschillen.

De Start Academy & de 1 mei regeling
Wanneer je in september start met de Start Academy, danben je ruimschoots op tijd klaar voor aanmelding met je definitieve studiekeuze. Wanneer je in februari start met de Start Academy, dien je je vr 1 mei aan te melden via Studielink en daarna is er dus nog ruimte om je keuze eventueel te wijzigen. Het valt ons op dat de jongeren die in februari starten met de Start Academy, sneller tot een studiekeuze komen dan de jongeren die starten in september. Van deze groep heeft het merendeel begin april zijn richting bepaald.

Studiekeuzecheck
Na aanmelding voor een opleiding via Studielink, word je door de opleiding uitgenodigd voor de studiekeuzecheck. Dit kan zijn in de vorm van een vragenlijst, een gesprek of wellicht een groepsbijeenkomst. Elke onderwijsinstelling en opleiding gaat hier anders mee om. Voorwaarde voor toelating tot een studie is wel dat je hebt deelgenomen aan de studiekeuzecheck. Houd hier rekening mee! De studiekeuzecheck kan mogelijk helpen om uiteindelijk te komen tot een definitieve studiekeuze.De studiekeuzecheck geeft jou namelijk de ruimte om informatie in te winnen die jij nog nodig hebt om je definitieve studiekeuze te maken. Als het ware is het een sollicitatiegesprek waar een opleiding bij jou komt solliciteren. Maak daar gebruik van!