logo Start Academy
foto Start Academy

Effectief leiderschap

De Start Academy helpt je jouw richting te bepalen zodat je zelfbewust de vervolgstap kunt zetten die bij jou past. 

Tijdens het 6 maanden traject van de Start Academy starten we in week 4 met een aantal workshops rondom studiekeuze. Het levert je inzichten op in je kwaliteiten en valkuilen, in je interesses en drijfveren en in je waarden. Dit onderdeel van het programma levert jou een shortlist met studies op. De workshop 'kiezen, hoe doe je dat?' levert je inzichten op in verschillende keuzestijlen. Door je bewust te zijn van hoe je kiest en wat er allemaal van invloed is wanneer je keuzes maakt, ben je hierna in staat om op een meer bewuste manier keuzes te maken.

Dit programma is ook onderdeel van de Boostcamp 17,5 daagse. 

Jouw eigen zoektocht

Na de workshop start jouw eigen zoektocht naar de best passende studie:

  • je gaat voor jezelf meeloopdagen organiseren in het werkveld;
  • je gaat mensen interviewen die iets doen wat je interessant vindt of die een studie doen die jou leuk lijkt;
  • je bezoekt open dagen;
  • je gaat proefstuderen;
  • je doet 3 dagen vrijwilligerswerk in 3 verschillende domeinen van studies die mogelijk bij jou passen (buiten de 3 trainingsdagen om, flexibel in te delen);
  • daarna zoek je samen met de Vrijwilligerscentrale naar een passende vacature voor 10 dagen (buiten de 3 trainingsdagen om, flexibel in te delen).

Door middel van de opdrachten, coachingsgesprekken met peercoaches en een speeddatedag met studenten & mensen uit het werkveld word je verder op weg geholpen. Daarnaast word je in je keuzeproces ondersteund door je SWAT-team. Maar vooral ga je zelf aan de slag met jouw zoektocht!