logo Start Academy
foto Start Academy

Creatief leiderschap

Tijdens de Start Academy werk je samen met 39 medestudenten aan een groot project: het organiseren van het Getup festival. Je gaat de inhoud van het festival helemaal zelf bedenken, organiseren en uitvoeren. Hoe het eruit ziet, dat bepaal je dus zelf! Onze enige voorwaarde is, dat het thema 'Get up & Make it Happen' duidelijk naar voren komt: iets doen voor een ander is ontzettend waardevol, niet alleen voor de ander maar vooral ook voor jezelf. Het geeft je voldoening, en je leert veel over jezelf: kwaliteiten, talenten, eigenschappen, valkuilen, uitdagingen. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen en organisaties kennen, hetgeen jou helpt in jouw zoektocht naar wat je in de toekomst mogelijk wilt gana doen. Daarnaast geeft het je de kans om dat wat je leert tijdens de trainingsdagen rondom persoonlijk leiderschap ook in de praktijk te gaan ervaren. De inzichten die je tijdens dit project krijgt, helpen je bovendien in het ontwikkelen van de nodige '21st century skills'. Hier kun je tijdens je studie en je (toekomstige) werk alvast je voordeel mee doen. 

Doelen

Met het creatief leiderschap streeft de Start Academy drie doelen na:

1. Gelukservaring
Wij hebben de ambitie om gelukkige en zelfbewuste jongeren aan de samenleving ‘af te leveren’. Tijdens creatief leiderschap ga je iets doen dat voor anderen van betekenis is. Dit geeft jou een gelukservaring. 

2. Leren door te doen en begrijpen door te ervaren
Bij creatief leiderschap kun je toepassen wat je hebt geleerd tijdens de trainingsdagen rondom persoonlijk leiderschap en kun je jezelf blijven ontwikkelen. Het project bieden we op dusdanige wijze aan dat je met vallen en opstaan alles kunt leren wat er te leren valt, zodat het project een succes wordt voor zowel de doelgroep als voor jezelf.

3. ‘21st century skills’ ontwikkelen
Je ontwikkelt onder andere vaardigheden om kritisch, creatief en probleemoplossend te kunnen denken en je leert om samen te werken. Dit alles naast je eigen waarden en op een proactieve manier.

Get up festival 1.0

Get up festival 1.0.

Op 22 juni 2019 vond de allereerste editie plaats van het Getup festival! Een mijlpaal! 

In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDt) organiseren jongeren van de Start Academy dit festival. Het geeft hen de mogelijkheid om in de praktijk te kunnen oefenen met wat zij leren over zichzelf. Hun ontdekkingsreis krijgt op deze manier meer vaste grond onder de voeten. Ze leren zichzelf, medestudenten, organisaties en de wereld kennen. Het is een kans om te ontwikkelen en te experimenteren.

Met het festival hopen onze jongeren een kettingreactie op gang te brengen, waarmee er in de wereld meer verbinding en samenzijn ontstaat. Waarin er oog is voor de ander en er situaties ontstaan die win-win zijn: voor degene die geeft en voor degene die ontvangt. So, get up and make it happen!!

Tijdens het traject hebben jongeren zich op verschillende manieren ingezet voor anderen door het doen van vruijwilligerswerk. Hierdoor hebben jongeren zichzelf beter leren kennen, grenzen verlegd, nieuwe mensen leren kennen die ze anders nooit zouden hebben ontmoet, en bij enkelen heeft het geholpen in het maken van een keuze voor de toekomst.

Tijdens het festival staat 'iets doen voor een ander' centraal. Met meer dan 300 bezoekers kijken we terug op een bijzonder moment en een geweldig zomers festival. Wij zijn supertrots op onze jongeren!!!

Get up festival 2.0

After movie Get Up 2.0

Het Getupfestival wintereditie van 11 januari 2020 was weer een groot succes. Meer dan 400 bezoekers, een mooi programma, en natuurlijk met muziek, eten & drinken.
Wij zijn supertrots op onze jongeren die dit helemaal zelf hebben georganiseerd!

Wij kijken ontzettend uit naar de volgende editie: Get up 3.0.

Op zaterdag 20 juni 2020 is het zover: de 3e editie. Jij komt toch ook?

Voor meer informatie en ticketverkoop kijk op onze website: www.getupfestival.nl