logo Start Academy
foto Start Academy

Persoonlijk leiderschap

De Start Academy biedt een programma aan op het gebied van persoonlijk leiderschap om jou je eigen kompas te laten ontdekken. Je gaat om met vragen als ‘Wie ben ik?, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’. Hiermee kun jij je eigen koers vormgeven en leer je hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen.

Wij geloven dat studenten van nature graag willen leren als zij krijgen aangeboden waar ze behoefte aan hebben en op een manier die bij hen past. Bij de Start Academy leer je door te doen, omdat je iets pas echt kunt begrijpen door het eerst te ervaren. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat iedereen gebaat is bij een flexibel curriculum dat aantrekkelijk en leuk is. Daarmee kunnen we ook maatwerk leveren.

Boostcamp - 17,5 daagse

De Start Academy heeft een uniek kort en intensief programma rondom persoonlijk leiderschap ontwikkeld. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het maken van een toekomstkeuze (studie, werk) staat tijdens deze 17,5 daagse training centraal.

Tijdens de Boostcamp volg je het basisprogramma persoonlijk leiderschap waar wij inmiddels 5 jaar ervaring mee hebben. Onderdelen van effectief en creatief leiderschap die wij essentieel vinden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei hebben we aan dit programma toegevoegd. Dezelfde kwaliteit, dezelfde manier, dezelfde trainers en coaches, maar net even anders. Dat is de 17,5 daagse Boostcamp.

De Boostcamp 

 • Met je groep volg je elke dag van ongeveer 9 tot 18 uur trainingen en workshops, en werk je aan afwisselende opdrachten.
 • De zeven eigenschappen van persoonlijk & effectief leiderschap van Stephen Covey staan centraal. Je leert over proactiviteit, doelen stellen, time-management, win-win denken, luisteren, effectief communiceren, synergie, drijfveren en keuzes maken. Je leert door te doen, omdat je iets pas écht kunt begrijpen wanneer je het hebt ervaren.
 • Met het individuele studiekeuzegesprek (iQuest) helpen we je op weg in je zoektocht naar een vervolgstudie.
 • Daarnaast ga jij aan de slag met 'ikigai', Japans voor 'de reden waar jij 's ochtends je bed voor uitkomt'. Het is goed om te weten wat je talenten en kwaliteiten zijn, en welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn zodat jij jouw kwaliteiten het beste kunt inzetten. Want alleen dan kun jij de leukste versie van jezelf zijn én kun je deze kwaliteiten verder ontwikkelen tijdens je studie.​ Je ikigai ontdekken helpt je bij het maken van een keuze voor de toekomst.

Het programma wordt ondersteund door een online game waarin jij opdrachten maakt. Deze opdrachten zijn ter voorbereiding op de trainingsdag of als ondersteuning bij jouw proces en jouw zoektocht.

Waarom?

Structureel zijn er meer aanmeldingen dan dat er plaatsen beschikbaar zijn. De Start Academy heeft als doel zoveel mogelijk jongeren te trainen en te begeleiden in hun volgende stap, en ervoor te zorgen dat zij een zelfbewuste keuze maken met betrekking tot hun toekomst. In 2019 heeft Start Academy ervaring opgedaan met een kortdurend traject, hieruit is deze 'fast intensive' ontstaan. Door de Boostcamp 17,5 daagse toe te voegen aan ons aanbod zijn wij in staat meer jongeren te helpen, en hoeven we niet langer jongeren af te wijzen. Wat ons betreft een superoplossing! Voor jongeren die recent zijn gestopt met hun studie. Voor jongeren in een tussenjaar. Voor jongeren die niet een traject van 6 maanden willen of kunnen volgen.

De 17,5 daagse gaat al van start bij 10 deelnemers! We hebben in deze eerste editie plek voor 20. Bij meer aanmeldingen start er weer een nieuwe groep. Zo zijn wij flexibel, en hoef jij niet meer te wachten tot september of februari om deel te nemen, maar kun je nu al terecht. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus meld je snel aan!

onbekendFlyer Boostcamp (675.6K)

Tussenjaar programma - 6 maanden

Het programma van de Start Academy is vormgegeven als een game met zowel online als offline componenten. Ons onderwijs is afgestemd op de individuele behoefte van de student. 

Het programma kent 3 pijlers: persoonlijk leiderschap, creatief leiderschap & effectief leiderschap.

 • Persoonlijk leiderschap: gedurende deze dagen nemen we je mee langs de zeven eigenschappen van persoonlijk & effectief leiderschap van Stephen Covey. Je leert over proactiviteit, doelen stellen, time-management, win-win denken, luisteren, presenteren, effectief communiceren, synergie en de zaag scherp houden. Ook maak je kennis met de verschillende communicatiestijlen en drijfveren.
 • Creatief leiderschap: tijdens deze trainingsweken ga je zelf een project met maatschappelijke impact bedenken, organiseren en uitvoeren. Je leert creatief en kritisch denken, samenwerken, brainstormen, scrummen, netwerken, project-rollen, projectmanagement en werken met kwaliteiten en valkuilen.
 • Effectief leiderschap: hier komt het allemaal bij elkaar! Je werkt tijdens effectief leiderschap met je SWAT-team (Serious Work & Trust team) aan opdrachten. Het SWAT-team stel je zelf samen. Het is een team dat jou helpt om de vorige twee vormen van leiderschap te vertalen naar jouw persoonlijke (studiekeuze) proces. Jullie gaan elkaar helpen met het organiseren van proefstuderen, meelopen in het werkveld en het realiseren van je persoonlijke doelen. 

We werken o.a. vanuit het gedachtengoed van Stephen Covey, Deepak Chopra, appreciative inquiry, de creatiespiraal, de reis van de held & teamily methodiek.

Het programma wordt gefaciliteerd met een online game waarin je voorbereidende, reflecterende en ondersteunende opdrachten maakt in je eigen tijd. Je kunt zowel online als offline punten verdienen. Met deze punten kun je tijdens de workshopweek extra workshops inkopen. Dit zijn workshops die wij niet noodzakelijk, maar wel aanvullend achten. De workshopweek biedt een programma vol nieuwe kennis en ervaringen, en verdieping. Het zijn hoe dan ook workshops die bijdragen aan jouw ontwikkeling of die jou op z’n minst een super toffe ervaring geven.

Theorie

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij de Start Academy. De rode draad in ons programma wordt gevormd door de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey.

Zeven eigenschappen

Het leidt ertoe dat jij:

 • meer zelfvertrouwen krijgt;
 • ontdekt wat je werkelijk wilt, voordat je aan een studie begint;
 • een plan maakt voor de komende vijf jaar;
 • weet hoe jij het leven betekenis kunnen geven;
 • met plezier meer uit het leven haalt;
 • een hogere motivatie hebt om de vervolgstap in je leven te zetten.