APA: Endnote

Start je met een onderzoek of bijvoorbeeld een (afstudeer-)opdracht waarbij je veel met literatuurverwijzingen (referenties) te maken krijgt, dan kan een referentiemanager je goed helpen. De HAN heeft Endnote aangeschaft. Deze tool is nu beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de HAN.

Over Endnote

Endnote  is een programma dat je helpt bij het verzamelen, organiseren, citeren en delen van verwijzingen (referenties) naar bronnen (zoals artikelen en boeken). De samenwerking en integratie met Word is zeer goed. En omdat Endnote door veel instellingen wordt gebruikt - waaronder de Radboud Universiteit - helpt het in de samenwerking met externen.

 

Beschikbaarheid

  • Endnote is op alle vaste computers binnen de HAN beschikbaar.
  • Medewerkers met een HAN-laptop kunnen het programma downloaden via de bedrijfsportal (Ga naar ‘Start’ - Alle Apps - Bedrijfsportal of Company portal).  Bezit je geen HAN-laptop, download dan het installatiebestand op Insite (medewerkers).  
  • Studenten kunnen de installatiebestanden op Insite (studenten) gebruiken. 

 

Ondersteuning
Er is een (HAN)gids beschikbaar waar praktische informatie en meerdere video's over Endnote te vinden zijn:  https://libguides.studiecentra.han.nl/endnote.
Kom je er niet uit? Mail dan naar onderzoeksondersteuning@han.nl