Docenten: Buiten de HAN

HAN Scholar is in veel gevallen de aangewezen plek om onderwijs- en werkmaterialen te plaatsen, bewaren of delen met anderen.

Wie het echter handiger vindtom materialen te plaatsen op een website of documenten te delen via bijvoorbeeld Google Docs, Facebook of Dropbox mag dat doen.Iedere HAN-medewerker is vrij om ook op andere plekken materialen te plaatsen.

Wees er van bewust datwanneer er materialen geplaatst worden waar auteursrecht op zit hiervoor andere regels gelden danbinnen HAN Scholar.

Om het opnemen van auteursrechtelijk beschermd materiaal eenvoudiger te maken heeft de HANvoor HAN Scholareen regelingmetStichting PRO, de belangenbehartiger van de makers van het materiaal, omtrent deafkoop van auteursrechten. Er hoeft daardoor niet met allerlei instanties en uitgeverijen contact op te worden genomen, dat wordt door het Readerbureau geregeld. Zie voor meer informatie Docenten: Scholar

Voor digitale materialen gepubliceerd buiten HAN-Scholar heeft de HAN geen regeling.
Dit betreft dus plekken alsFacebook, Twitter, LinkedIn, Google Docs, Dropbox, Tumblr, Pinterest, Flickr en Yammer, maar ookHAN Insite, www.han.nl, HAN-blogs en HANovatie.

Verder is het goed om te weten dat verschillende van dezedienstenexpliciet in de gebruiksvoorwaarden hebben opgenomen datde gebruikers toestemming geven omhun materiaal te hergebruiken.

Zie bijvoorbeeld:Facebook:Sharing Your Content and Information