Docenten: Buiten de HAN

OnderwijsOnline en Teams zijn in veel gevallen de aangewezen plek om onderwijs- en werkmaterialen te plaatsen, bewaren of delen met anderen.

Wie het echter handiger vindt om materialen te plaatsen op een website of documenten te delen via bijvoorbeeld Google Docs, Facebook of Dropbox mag dat doen. Iedere HAN-medewerker is vrij om ook op andere plekken materialen te plaatsen. 

Wees er van bewust dat wanneer er materialen geplaatst worden waar auteursrecht op zit hiervoor andere regels gelden dan binnen OnderwijsOnline en Teams.

Om het opnemen van auteursrechtelijk beschermd materiaal eenvoudiger te maken heeft de HAN voor OnderwijsOnline en Teams een regeling met Stichting UvO, de belangenbehartiger van de makers van het materiaal, omtrent de afkoop van auteursrechten. Er hoeft daardoor niet met allerlei instanties en uitgeverijen contact op te worden genomen, dat wordt door het Servicepunt Lesmateriaal geregeld. Zie voor meer informatie Docenten: OnderwijsOnline en Teams

Voor digitale materialen gepubliceerd buiten OnderwijsOnline en Teams heeft de HAN geen regeling.
Dit betreft dus plekken als Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Docs, Dropbox, Tumblr, Pinterest, Flickr en Yammer, maar ook HAN Insite, www.han.nl, HAN-blogs en HANovatie.

Verder is het goed om te weten dat verschillende van deze diensten expliciet in de gebruiksvoorwaarden hebben opgenomen dat de gebruikers toestemming geven om hun materiaal te hergebruiken. 

Zie bijvoorbeeld: Facebook: Servicevoorwaarden.


Laatste update: 26 april 2021