Full text zoeken

Een full text-artikel geeft toegang tot de volledige inhoud van een artikel. Full text-artikelen zijn steeds vaker direct via internet te lezen. Sommige zijn gratis en vrij toegankelijk, andere zijn pas te raadplegen nadat je bent ingelogd.
In onderstaande libguide en kennisclip wordt uitgelegd hoe je vaak toegang kunt krijgen tot full-text artikelen die niet vrij toegankelijk lijken.

LibGuide

LibGuides worden gemaakt door de informatiespecialisten van de HAN Studiecentra en kunnen altijd en overal geraadpleegd worden. Ze bevatten heldere overzichten en bondige informatie over het zoeken en vinden van literatuur. LibGuides zijn er ter ontsteuning van studenten, docenten en onderzoekers.

Voor de LibGuide over Full text zoeken:  http://libguides.studiecentra.han.nl/Fulltext-artikelen

HAN Linker

Hoe je de HAN Linker instelt, wordt in deze kennisclip uitgelegd. Duur: 0:32 minuten

Lean Library browser extensie

Je zoekt op verschillende plaatsen en manieren naar online informatie. Bij voorkeur zoek je via HANQuest of via de databanken van de HAN Studiecentra maar je zult soms ook via Google, Google Scholar, PubMed, JSTOR etc. zoeken. Met name wanneer je buiten de faciliteiten van de HAN Studiecentra om zoekt, kan het gebeuren dat je op een betaalscherm uitkomt of gevraagd wordt om in te loggen bij een uitgever. Wanneer je de Library Access extensie in je browser installeert krijg je automatisch een melding wanneer je via de HAN Studiecentra toegang hebt tot de full text en je dus niet hoeft in te loggen of te betalen voor het artikel.

De browserextensie is voor diverse browsers (Chrome, Firefox, Safari, Opera, MS Edge, IE11) te downloaden op: https://www.leanlibrary.com/download/