Full text zoeken

Een full text-artikel geeft toegang tot de volledige inhoud van een artikel. Full text-artikelen zijn steeds vaker direct via internet te lezen. Sommige zijn gratis en vrij toegankelijk, andere zijn pas te raadplegen nadat je bent ingelogd.
In onderstaande libguide en kennisclip wordt uitgelegd hoe je vaak toegang kunt krijgen tot full-text artikelen die niet vrij toegankelijk lijken.

LibGuide

LibGuides worden gemaakt door de informatiespecialisten van de HAN Studiecentra en kunnen altijd en overal geraadpleegd worden. Ze bevatten heldere overzichten en bondige informatie over het zoeken en vinden van literatuur. LibGuides zijn er ter ontsteuning van studenten, docenten en onderzoekers.

Voor de LibGuide over Full text zoekenn:  http://libguides.studiecentra.han.nl/Fulltext-artikelen

HAN Linker

Hoe je de HAN Linker instelt, wordt in deze kennisclip uitgelegd.

Duur: 0:32 minuten

Lean Library browser extensie

Voor de browsers Chrome en Firefox is de extensie Lean Library Access beschikbaar. Deze maakt het vinden van full-text artikelen buiten de voorzieningen van de studiecentra om (oftewel: gewoon via Google) veel gemakkelijker. 

Voor installatie in Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/library-access/hghakoefmnkhamdhenpbogkeopjlkpoa?hl=nl

Voor installatie in Firefox: http://leanlibrary.com/addon/firefox/