HAN biedt nu ook toegang tot PsycINFO

Met de databank PsycINFO kunnen studenten, docenten en lectoren nog beter kwalitatief hoogwaardig onderzoek doen binnen de HAN. Want er komt steeds meer content beschikbaar voor het praktijkgerichte onderzoek. Er kwamen nu al wekelijks verzoeken binnen voor toegang tot PsycINFO. Met de aanschaf van deze databank is aan die behoefte voldaan.

PsycINFO biedt toegang tot ruim 4 miljoen referenties en meer dan 2500 tijdschriften op het gebied van de psychologie. Het gaat over sociale en gedragswetenschappen, die onder andere toe te passen zijn binnen andere vakgebieden zoals pedagogiek, sociologie, verpleegkunde en human resource management.

Het is een Engelstalige databank wat betekent dat de zoektermen die je intoetst, Engelstalig moeten zijn. Er staan voornamelijk referenties in, de fulltext van de artikelen is vaak via HANQuest of Google Scholar te verkrijgen. Of neem even contact op met de HAN Studiecentra.

Producent van PsycINFO is de American Psychological Association, de organisatie die ook de APA-richtlijnen heeft opgesteld.

Heb je vragen over PsycINFO of wil je weten hoe je hier goed in kunt zoeken, neem dan contact op met een van de informatiespecialisten van de HAN Studiecentra. Als er verschillende docenten of studenten interesse hebben, kunnen we een workshop inplannen.

Toegang is mogelijk na inlog met het HAN-account: http://stcproxy.han.nl/han/psycinfo/

Meer informatie is beschikbaar via: https://www.apa.org/pubs/databases/psycinfo/index.aspx