Ondersteuning, training en informatie

Landelijk

Het Landelijk Coördinatiepunt Research datamanagement (LCRDM) ondersteunt de ontwikkeling en uitvoering van research datamanagementbeleid voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland en stimuleert samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden. Samen met de instellingen legt het Landelijk Coördinatiepunt de focus op faciliteiten en data-infrastructuur, juridische aspecten en zeggenschap, financiën, onderzoeksondersteuning en advies en bewustwording.

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 4TU.Centre for Research Data, Data Archiving and Networked Services (DANS) en SURFsara. In deze coalitie bundelen de drie data-archieven hun krachten op het gebied van duurzame data-archivering. RDNL verzorgt eveneens de training Essentials 4 Data Support.

DANS (Data Archiving and Networked Services) stimuleert onderzoekers om hun digitale onderzoeksgegevens vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar (FAIR) te maken. Ze bieden ook grote collecties data sets voor hergebruik.

SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland.
SURF organiseert seminars en masterclasses over onderzoek, je kunt via SURF software aanschaffen en SURF biedt een overzicht van alle diensten voor onderzoek.

HAN

Wil je advies of heb je vragen over ondersteuning bij onderzoek, mail dan naar Onderzoeksondersteuning.
Informatie over trainingen voor onderzoekers vind je op de site van de HAN Academy (via Catalogus - Onderzoek).