Waar kan ik mijn bestanden veilig opslaan en delen?

Het is tijd om een online omgeving te creëren waarin jij en je onderzoekspartners bestanden en data veilig kunnen delen en opslaan.

Je sparringpartner
De datastewards van de HAN Studiecentra weten alles over dataopslag tijdens het project. Zij helpen je graag. Stuur een e-mail naar hen.

Stappen
Kies een van onderstaande online opslagmogelijkheden;

  • HAN Research Drive
  • Microsoft365

HAN Research Drive:

Research Drive is ontwikkeld door SURF in samenwerking met verschillende hogescholen en universiteiten. Je kunt in Research Drive eenvoudig samenwerken met een of meerdere externe partners. Het is de beste keuze voor een project waarbij persoonlijke en/of gevoelige data wordt gebruikt.

Datastewards en functioneel beheerders bieden ondersteuning bij het gebruik van Research Drive. Neem contact op met de datasteward als je meer wilt weten over Research Drive of er gebruik van wilt maken. Een handleiding kun je hier vinden.

Klik hier om Research Drive aan te vragen.


Microsoft365:

Binnen Microsoft365 kan ook worden samengewerkt met medewerkers, externen en studenten. Voor opslag van persoonlijke en/of gevoelige data is deze optie minder geschikt.

Bij Microsoft365 ligt de functionele inrichting bij de gebruiker of het team zelf. Dit vereist dat je je Microsoft365 zelf eigen maakt. Hiervoor kan je bijvoorbeeld de gratis online Teams (video) instructie bekijken op support.office.com of vraag een Microsoft365/Teams training aan bij de HAN Academy​

Versturen van databestanden:

- Vergeet Dropbox en WeTransfer. Gebruik SURFfilesender


Resultaat
Als je bovenstaande stap goed hebt doorlopen, heb je een veilige en werkbare online omgeving gecreëerd om data veilig op te slaan en te delen.

Volgende stap
Hoe kan ik tijdens het onderzoek beschikken over een veilige kluis en archiefomgeving?

Contact
Kom je er niet uit? Stel je vraag