Hoe maak ik een veilige samenwerkingsomgeving?

Het is tijd om een online omgeving te creëren waarin jij en je onderzoekspartners kunnen samenwerken en waar je bestanden en data veilig kunt delen en opslaan.

Je sparringpartner
De datastewards van de HAN Studiecentra weten alles over dataopslag en archivering. Zij helpen je graag. Stuur een e-mail naar hen.

Stappen
Kies een van onderstaande samenwerkingsomgevingen;

• Surfdrive
  • Office365
  • Research Drive

Surfdrive:
Voor toegang tot Surfdrive vul je dit aanvraagformulier in.
Voor meer informatie over Surfdrive kijk je op Insite
Surfdrive heeft als voordeel dat er ook met studenten en externen kan worden samengewerkt. Dit gebeurt altijd onder de supervisie van een HAN onderzoeker.
Let op:

• De betreffende HAN onderzoeker die Surfdrive beheert dient na afloop van een onderzoeksproject de te archiveren data naar een duurzame archiefomgeving over te zetten. Voor de HAN is dit de R-schijf.

Office365:
Binnen Office365 kan worden samengewerkt met medewerkers, externen en studenten.
Let op:

• Bij Office365 ligt de functionele inrichting bij de gebruiker of het team zelf. Dit vereist dat je je Office365 zelf eigen maakt
  • Bekijk de gratis online Teams (video) instructie op support.office.com
  • Vraag een Office365/Teams training aan bij de HAN Academy

Research Drive [pilot]:
Research Drive is ontwikkeld door SURF in samenwerking met verschillende hogescholen en universiteiten. De dienst wordt continu doorontwikkeld en de HAN is daarbij een van de gesprekspartners. Je kunt in Research Drive samenwerken met een of meerdere externe partners.
Neem contact op met de datasteward van het studiecentrum via als je meer wilt weten over Research Drive of er gebruik van wilt maken. Zij adviseren je of Research Drive geschikt is voor het doel dat jij voor ogen hebt.
Let op:

• Research Drive is voor de HAN vooralsnog een pilot. Sommige functionaliteiten zijn nog niet optimaal
  • Vergeet WeTransfer. Gebruik SURFfilesender
  • Vergeet Dropbox. Gebruik Surfdrive, Office365 of HAN Research Drive

Resultaat
Als je bovenstaande stappen goed hebt doorlopen, heb je een veilige en werkbare online samenwerkomgeving gecreëerd voor jou en je onderzoekspartners.

Volgende stap
Hoe kan ik tijdens het onderzoek beschikken over een veilige kluis en archiefomgeving?

Kom je er niet uit? Stel je vraag