Borstkanker Symposium

Borstkankerdag 2018 Erfelijkheid en preventie van borstkanker

Op 3 oktober 2018 organiseert het Instituut Verpleegkundige Studies (IVS) en het Instituut Paramedische Studies (IPS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), in samenwerking met de Borstkankervereniging Nederland (BVN), voor de 12de maal de jaarlijkse Borstkankerdag met als thema Erfelijkheid en preventie van borstkanker.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker.

De wetenschap over borstkanker ontwikkelt zich in rap tempo. Wij weten steeds meer over het ontstaan van (borst)kanker en erfelijke factoren daarbij.

Dit heeft consequenties voor de preventie en deze preventieve activiteiten hebben weer consequenties voor het leven van de betreffende “patiŽnt”. Denk daarbij maar aan preventieve borstamputatie. Buiten de impact op de patiŽnt zelf is er een impact op de directe (gezins)omgeving, de mantelzorgers en de paramedische en verpleegkundige hulpverleners.

Dit symposium bevat 2 plenaire lezingen, waarna de deelnemers kunnen kiezen uit verschillende workshops die verschillende aspecten van de zorg betreffen.

Deelname aan het symposium is gratis en toegankelijk voor borstkankerpatiŽnten, familieleden en mantelzorgers, studenten en medewerkers van de HAN, praktijkbegeleiders en andere belangstellenden.

Impressie HAN Borstkankerdag 2017

Impressie van 2016

Impressie presentatierondes 2015

Interviews en impressies Borstkankerdag 2014

Borstkankerdag 2018
In het kort

  • Auditorium A.005
  • Woensdag 3 oktober 2018
  • 17.30 - 21.30 uur
  • HAN Campus Nijmegen
  • Kapittelweg 33