HAN Centrum voor Ondernemerschap

Onze starters

Deze student-ondernemers hebben hun bedrijfsidee in samenwerking met het CvO al uitgewerkt én tot een succesvolle start-up of bedrijf weten te brengen. Nieuwsgierig wie dat zijn en hoe ze dat gedaan hebben? Ontmoet onze starters en laat je inspireren:

 

Marco Brienissen - BASE LIFESTYLE

"De TOR heeft mij geholpen om meer balans te krijgen tussen mijn werk, studie en privé-leven. Mijn studie werd steeds meer verweven met mijn onderneming waardoor ik meer uitgedaagd werd en mijn studie ook relevanter werd."

Marco Brienissen (oud-HAN-student Sport, Gezondheid en Management) klopte in 2018 bij ons aan bij voor meer informatie over hoe hij zijn studie beter kon combineren met zijn eigen bedrijf. Hij is zeer positief over de ontvangen coaching van Justin janssen en wat de Top Ondenemers Regeling (TOR) voor hem opgeleverd heeft:  "De TOR heeft mij geholpen om meer balans te krijgen tussen mijn werk, studie en privé-leven. Mijn studie werd steeds meer verweven met mijn onderneming waardoor ik meer uitgedaagd werd en mijn studie ook relevanter werd. Naast de vrijere rol die ik kreeg in mijn studie werd ik ook goed gestuurd door mijn coach. Ik werd uitgedaagd om out of the box te denken en kreeg veel nieuwe inzichten in mezelf en mijn bedrijf. De TOR heeft veel impact gehad op mijn huidige succes. De coaching heeft mij in staat gesteld om na mijn studie mezelf en mijn bedrijf zo in te richten dat ik snel verder kan groeien naar het gewenste resultaat. Binnen een jaar na mijn studie heb ik een compleet nieuwe sportschool gebouwd, twee man personeel aangenomen en zijn we onszelf continu aan het verbeteren."

Wil jij ook studie en ondernemen beter combineren? Maak nu een afspraak met onze businesscoach en we stemmen het af met jouw opleiding. 

Remco Hoftijzer - THOLIN ROBOTS

“Met dit bedrag hoef ik me geen zorgen meer te maken en kan ik een productiebedrijf gaan opzetten, de Control Suits en de Robots zelf gaan maken én gaan investeren in extra machines en in een grote opslag.”

 

Deelname aan Dragons Den
Remco Hoftijzer, 3e jaars HAN-student Electrotechniek, deed zondag 7 juni mee aan het populaire tv-programma Dragens Den en sleepte € 100.000 binnen! Remco pitchte vól vanuit passie voor techniek en wist hiermee Dragons Den Shawn Harris te overtuigen om te investeren in zijn bedrijf Tholin Robots! Hij wist al precies wat hij met het geld ging doen als er een dragon ja zou zeggen... 

De gouden tip
Einte Visser, businesscoach van HAN CvO was degene die Remco tipte om zich aan te melden voor het programma Dragons Den. Zelfs tot de avond vóor de opname hebben Einte Visser en Fokko Bakker (zijn begeleider vanaf het eerste uur vanuit de opleiding Electrotechniek op de HAN) hem hierop voorbereid, middels een pitchtraining én tips van 'dragons'-expert. Remco ging goed voorbereid op pad! 

Le moment suprême tijdens de opname
“Het spannendst is het moment dat je staat te wachten vóor het licht op groen springt,” vertelt Remco. Over de pitch zelf was Remco tevreden: “Ik heb alles verteld wat hij maar wilde zeggen.”  En dan ja, het moment suprême…Het moment dat ze gaan reageren: Nee, ik doe niet mee. Nee, ik doe niet mee. De moed zakte Remco wel een beetje in zijn schoenen. En toen bedacht hij zich ook: "Tja.... in een bedrijf investeren dat nog geen omzet draait? En in een product dat nog niet eens werkt. Dat was vast de reden waarom ze niet meededen." Op het moment dat Shawn Harris aangaf wél wat te zien in het concept, in het product, was dat een ernorme opluchting!

Schoolproject op IPKW
Remco, bedenker en eigenaar van Tholin Robots, werkt inmiddels al met 15 andere studenten  van verschillende HAN-opleidingen, al jaren aan de ontwikkeling van een unieke productierobot  met nieuwe aansturingsmethode.  Het was Fokko Bakker die met Remco samen dit schoolproject destijds gestart is. Deze investering komt echt op het juiste moment om de ontwikkeling verder door te pakken.

Begeleiding vanuit HAN CvO
Einte Visser heeft sinds 2017 ook al nauw contact met Remco over dit zelf ontwikkelde product. Hij begeleidde Remco al eerder bij de aanvraag voor een startersvoucher (van € 2.500,-) om het prototype van de productierobot te financieren. Hij gaf hem daar zelfs ook pitchtraining voor! Daarnaast bracht Einte hem ook in contact met CIVON, een netwerk van maakbedrijven in de Achterhoek. Op dit moment zijn we heel vereerd dat we Remco aankomend studiejaar weer mogen verwelkomen in onze minor Onderneem de Zakenreis! Wij kijken er naar uit om hem verder te begeleiden in zijn ondernemerschap.

Felicitaties
Wij feliciteren Remco Hoftijzer en Fokko (Fred) Jan Bakker van harte met dit enorme succes ! 🥂🍾
In de media wordt er ook veel aandacht aan besteed: Lees hier het interview van SambyHAN met Fokko Bakker, 'De man achter de man van het robotpak', op han.nl staat het bericht over Remco, op het blog van Engeneering en in de Gelderlander.

Roel en Luc Beumer - VOLTA ENERGY

"Wat een avontuur! 🐉📺📽 We zijn ontzettend blij met de uitkomst en gaan zonnige toekomst tegemoet met Shawn Harris en onze early investor Bernd Hendriksen ☀️☘️. Trots op Volta Energy NL."

Roel Beumer heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan. In 2017 schreef hij tijdens zijn minor Ondernemerschap bij het CvO het businessplan voor zijn bedrijf en was de winnaar van de HAN-pitchfinale. Om de volgende stap naar de markt te maken, ontving hij een startersvoucher van Gelderland valoriseert. Tijdens de Cleantech Battle, schopte hij het tot finalist. Ook opende hij tijdens zijn studie zijn eigen bedrijfspand. En Roel werd tijdens het bedrijfsevenement OndernemerLive in de Melkfabiek in Arnhem uitgeroepen tot Arnhemse Starter van het jaar. In 2018 studeerde hij af aan de opleiding Werktuigbouwkunde met een afstudeerproject bij het lectoraat Duurzame Energie van de HAN. En als een van de eerste klanten heeft de HAN via het Centre of Expertise voor Duurzame Elektrische Energie (SEECE) een installatie bij zijn bedrijf afgenomen. Een installatie die nu gebruikt wordt voor het onderzoek en het onderwijs van de HAN en waar Roel ook samen met huidige studenten van de opleidingen van Engineering werkt aan het verder optimaliseren van zijn producten.

En nu.. in 2020 pitchte hij voor de Dragons Den van NPO 1 en alle vijf de Dragons zijn enthousiast én willen ze investeren tegen 50% van de aandelen. Dit is toch FAN-TAS-TISCH! Uiteindelijk doet alleen Shawn Harris mee en investeert zij 400.000 euro in VOLTA ENERGY tegen 40% van de aandelen. Zij waardeert zijn groene hart voor de energietransitie maar leert hem ook plezier te hebben en te genieten van het ondernemen. Het CvO is beretrots op wat onze oud-minorstudent allemaal heeft gedaan, ontwikkeld én bereikt in de afgelopen 3 jaar! Wij feliciteren hem van harte met dit succes! Roel gaat samen met zijn broer Luc en collega Daphne Engelgeer een zeer zonnige toekomst toegemoet. 

Lees hier ook het interview in De Ondernemer.nl met Roel, in SambyHAN, in het NRC en het artikel in de Gelderlander. Ook op website duurzaam beleggen wordt er aandacht aan besteed.

Koen Grosman en Floris Wilmink - COVID ALARM & BRANDBIKS

"Kwestie van kansen en kansen pakken! 1,5meter afstand eenvoudig onder controle met Covid Alarm. De slimme afstandsmeter die je waarschuwt met een geluid- en lichtsignaal om een veilige afstand te bewaren."

De overheid verlangt van organisatie na te denken over de 1,5 meter samenleving. Koen Grosman en Floris Wilmink (al jaren eigenaren van het succesvolle brandbikes.nl maar moesten 'noodgedwongen' een out of the box oplossing zoeken om hun bedrijf draaiende te houden tijdens de coronacrisis) sprongen op deze behoefte in en ontwikkelden in korte tijd een slimme afstandsmeter waardoor werknemers weer veilig en effectief aan het werk kunnen. Én wel in overeenstemming met de wettelijke normen. Met het CovidAlarm kan het bedrijf aantonen dat noodzakelijke Corona (Covid-19) maatregelen getroffen zijn. Deze meter kan binnen enkele weken geleverd worden. Deze HAN-alumni (Koen studeerde SBRM en Floris Autotechniek) bereikten vrijdag 25 mei 2020 (met het live-gaan van hun product) het NOS-journaal! Luister hier ook naar het interview dat Astrid Joosten hierover met hen had (vanaf minuut 18.50 - 24.24). 

Roel Beumer - VOLTA ENERGY

"Een tijdje terug zijn we helemaal uit onze comfort zone gestapt. We staan te popelen om het jullie te vertellen. Wie heeft Roel al voorbij zien komen?"

Roel Bleumer, oud-student Werktuigbouwkunde op de HAN is een goede bekende van het CvO. Hij voltooide de minor Ondernemen (vond hierin zijn eerst klant), heeft startersbegeleiding gehad en een voucher van Gelderland Valoriseert. Ook kon Roel afstuderen binnen de HAN op het ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op zonne-energie in zijn eigen onderneming. Bij verschillende wedstrijden in het jaar van oprichting viel het idee op en dit heeft geresulteerd in een aantal prestigieuze prijzen, waaronder beste startende ondernemer van Arnhem. Sindsdien zijn de broers, want Roel heeft dit bedrijf opgepakt samen met zijn broer Luc, dag in, dag uit bezig met het verduurzamen van de mobiele energie markt. Ze ontwikkelen zelf de oplossingen en pakken het bouwplaats voor bouwplaats, evenement voor evenement aan. In 2019 is ook Daphne Engelgeer aangehaakt. Check hier de video van de nieuwste 15kVA Zon-Aggregaat.

En nu...... zien we mysterieuze teksten voorbijkomen van VOLTA ENERGY op LinkedIn? Hebben jullie het ook voorbij zien komen? Blijf ook zondag 31 mei'20 thuis en houd de social media in de gaten! Dit gaat iets heel moois worden voor de boys!

Kayley Konijnenberg - LITTLE LESS FASHION

" Broeken zijn altijd te lang, jassen zijn te groot, mouwen sluiten niet goed aan. Dat is nu verleden tijd! Little Less is DE plek voor jou!"

Kayley Konijnenberg (Communicatie-student) volgde de minor Onderneem de Zakenreis! bij het CvO. Kayley gaat speciaal voor alle kleine dames op zoek naar kleding die geschikt is voor hun 'lengte'. Ze reist daarvoor zelfs naar Parijs! Over alles wat ze doet, maakt ze een vlog. Of het nu over haar reis is, de inkoop of de fotoshoot. Het is allemaal te zien op haar eigen YouTube kanaal! De leuke kleding kun je shoppen in de webshop van Little Less Fashion.

Kayley heeft ook een voucher van 2500 euro vanuit Fondsbeheer Gelderland in de wacht gesleept! Met dit bedrag kan zij haar grote wens in vervulling laten gaan: het opzetten van een platform voor alle kleine dames van Nederland! Gefeliciteerd Kayley!

Wil jij ook (student-)ondernemer en op zoek naar financiering voor je bedrijf? Maak een afspraak met onze businesscoache Einte Visser en hij begeleidt je bij de aanvraag.

Maak kennis met Little Less

Jim Plaum - Tocomfy en WALLL

"Tocomfy, een creatief bureau met een webshop! Wij houden ervan om bedrijven online te zien groeien en kicken op creatieve ideeën en de uitwerking daarvan."

Jim Plaum - Tocomfy en WALLLL

Tijdens de minor Onderneem de Zakenreis! heeft Jim Plaum een duidelijk pad uit kunnen stippelen over de stappen die hij wilde zetten. Toch is er in twee jaar tijd een hoop veranderd. Jim en Nina (compagnon en ex-HAN student) helpen bedrijven online zichtbaar te zijn en nemen daarbij zo veel mogelijk uit handen. Denk hierbij aan social media-ontzorging, contentcreatie en webdesign. Op die manier houdt de klant meer tijd over om zich te richten op het werk waar ze echt goed in is. Naast deze online activiteiten hebben ze ook een poster webshop, namelijk Wallll.com. Een eigen merk en leerschool, waar ze de eigen vaardigheden beoefenen, testen en uitbreiden. WALLLL richt zich op het ontwerpen van posters met een personaliseerbaar karakter, die bijdragen aan het gevoel van een thuis.

Vanuit een gezellig kantoor in Grave werken Nina en Jim samen met (meestal) twee stagiaires. Maar het kantoor is nog veel meer dan een plek om te werken! Door flexwerkplekken aan te bieden is het een broedplaats voor jonge ondernemers die laagdrempelig gebruik kunnen maken van een werkplek. De community van mensen zorgt voor een groter netwerk, mogelijkheden om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Sander van Leeuwen - DUTCH AUTOMOTIVE EVENTS

"Ontdek, ervaar en geniet van onze verschillende auto gerelateerde evenementen."

Sander van Leeuwen, volgde de minor Onderneem de Zakenreis! en organiseert nu spectaculaire reizen met Volvo's naar Noorwegen. Het is een exclusieve ervaring voor iedereen die van uitdaging en avontuur houdt. Je gaat een lang weekend of midweek rijden in de allernieuwste Volvo’s, op sneeuwscooters rijden en een prachtige huskytour tocht maken. Van luxe hotel tot en met een comfortabele vlucht, alles is tot in de puntjes geregeld. Interesse? Boeken doe je op Daevents.nl

 

Maak kennis met Sander van Leeuwen

Judith Weening - HELLO LITTLE YOU

"Op Hello Little You vind je heel veel mooie producten voor jouw kleintje, of producten om cadeau te geven aan een vriendin, zus of collega. Ik maak alle producten met veel plezier, en met alle liefde voor jou."

Judith Weening Bargboer (Communicatie-student aan de Chr Hogeschool in Ede) volgde bij ons de minor Onderneem de Zakenreis! en zette de beste pitch neer tijdens het slotevent! Vanuit geborgenheid en passie heeft zij haar bedrijf Hello Liitle You opgezet. Maar ook de zorg voor haar producten en oog voor de medemens, maakte haar tot unanieme winnaar. Neem snel een kijkje in de shop want alles is met zoveel aandacht en liefde gemaakt. Dat zie je aan álles! 

 

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen - FASHION HUNTERS

"Samen vormen wij een sterk, fijn, hecht en vooral gezellig team dat onverwachts elkaars pad heeft gekruist. Samen begonnen wij aan een avontuur, dat nog steeds voortduurt. We kijken samen naar een mooie toekomst."

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen volgden beiden de minor Onderneem de Zakenreis! en maakten hun droom werkelijkheid met Fashion Hunters.  Naast de webshop met eigen handgemaakte leren tassen, organiseren ze ook pop-up stores. 

LISANNE, DEBBIE, MARIJKE EN DANIELLE - RANGE OF MONITOR

"We streven naar valide, betrouwbare en hanteerbare E-health producten welke patiënt en therapeut helpen bij het inzichtelijk maken van en begeleiden tijdens het herstelproces. Daarnaast streven we naar een goede samenwerking met de klanten om de producten zo goed mogelijk op hun vraag te laten aansluiten."

Benieuwd naar de App? Bezoek de website Range of Monitor.

Maak kennis met Lisanne, Debbie, Marijke en Danielle van Range of Monitor

Quirine Wissink - LUTTO

”Want je staat er niet alleen voor.”

Toen haar vader op 59-jarige leeftijd overleed ging Quirine door een rouwproces heen. Ze merkte dat de drempel om haar directe omgeving om hulp te vragen hoog was. Haar ervaringen omtrent rouw heeft ze nu omgezet in een online community en mobiele app die mensen helpt bij het omgaan met hun eigen rouwproces.

 

Maak kennis met Quirine Wissink

Remco Hoftijzer - THOLIN ROBOTS

“Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat het een internationaal succes wordt en dat ik er van kan leven. En natuurlijk dat de robot steeds een stukje intelligenter en effectiever wordt. Er valt nog zo veel te ontwikkelen aan zo’n product. Je bent eigenlijk nooit klaar.”

Remco Hoftijzer, student Elektrotechniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), kreeg het idee om een robot te ontwikkelen. Hij werkte er thuis hele weekenden aan. Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot een bedrijf (met financiering vanuit GV!) én een studieproject op de HAN: de Control Suit en robotarm van THOLIN Robots. Lees hier het interview met Remco door SamByHAN.

Maak kennis met Remco en zijn Tholin Robot

Ludo Jacobs & Tim Bult - STUDENTVOORSTUDENT

"We genieten er vooral van: hoe we door hard werken een ongelooflijk knap geautomatiseerd, gaaf platform hebben gebouwd dat zo veel mensen verder helpt.”

Ludo Jacobs won de Nijmeegse Ondernemerspitch die voor de vijfde keer plaatsvond tijdens de Verkiezing van Nijmeegse Ondernemer van 2019. Drie innovatieve en vrij onbekende lokale bedrijven presenteerden hun bedrijfsvisie. Dit alles met als doel om de aanwezige ondernemers en investeerders te enthousiasmeren om hun bedrijf, product of dienst verder te helpen. Onze oud-student van de minor Onderneem de Zakenreis! won met zijn bedrijf Studentvoorstudent deze pitchprijs! Studentvoorstudent is een bijlesplatform dat studenten die bijles willen matcht met geschikte tutors. Benieuwd naar het platform? Klik hier !

Lees hier het interview met Ludo door Sam by HAN.
 

Max Schalow & Chingishkan Kazakhstan - BONDI

"We are for promoting entrepreneurship among young people and anyone can freely reach us on social media"

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow are working on bringing sustainable shared micromobility to the Dutch cities. Bondi has started as a project in a startup class at HAN, which started to grow with the help of lecturers and fellow students. €2,500 starters voucher allowed to purchase the first test product to show people how basic concept works. The entrepreneurs have received coaching from the Young in Business team (Einte Visser, Monique Morel, Sylvia Bronkhorst, Gert-Jan Sweers, Mathilde van Wijk, Karel Rietdijk and the rest) in improving their startup and receiving the Gelderland Valoriseert loan. With the above-mentioned gathered skillset and funding, Chingiskhan and Max were able to build their product, gather the team, and establish valuable relations with the government and companies.

 

Maak kennis met Max Schalow & Chingiskhan Kazakhstan

HARM GIESEN - ABSOLUTE CYCLING

"De perfecte fietscomputer, eentje die met grote nauwkeurigheid werkt, full color scherm en een accuduur heeft van 20 uur. Dát was de oplossing voor het probleem dat wanneer je in bebost gebied fietst, je GPS opeens geen verbinding meer heeft."

Bij de ontwikkeling van de fietscomputer, waarbij je op een innovatieve manier uiterst nauwkeurig kunt navigeren, heeft Harm ook advies, begeleiding en (financiële) hulp gehad van het Centrum voor Ondernemerschap en vanuit Gelderland Valoriseert. Ook heeft Harm een succesvolle crowdfunding opgezet waardoor het product op de markt komt. Voor meer info, kijk op Absolute Cycling.   

Maak kennis met Harm Giesen

TIM AALDERING - TEXT TIM

“In een digitale wereld waarin wérkelijk contact met de ander op de achtergrond raakt, is zo’n cadeau extra waardevol.”

Benieuwd naar Tim en zijn bedrijf Text Tim? Lees hier het interview met Tim door SambyHAN. 

Maak kennis met Tim Aaldering over TextTIm.

JORG RIJKSCHROEF - SIT & HEAT

"Hoe kun je de gebruikers van een terras verwarmen, zonder dat daarbij warmte verloren gaat aan de buitenlucht? Een simpele oplossing was de beste is: verwarmde kussens."

Sit & Heat van start-up naar een bedrijf. Sit & Heat is een energiezuinige stoelverwarming voor buiten, in de vorm van een kussen. Sit & Heat is ontstaan vanuit het probleem van de huidige terrasverwarmers die onnodig veel energie en geld kosten. Oprichter en HAN Alumnus Jorg Rijkschroeff ontdekte uiteindelijk dat een simpele oplossing de beste is: verwarmde kussens. In 2009 is Jorg begonnen met het uitwerken van zijn idee; Nadat het eerste prototype is ontworpen, heeft Sit & Heat veel stappen gezet. Meer informatie over Sit & Heat.