HAN Centrum voor Ondernemerschap

Student Company

De realiteit van ondernemerschap in groepsverband ervaren? Wij helpen je de mogelijkheden verkennen van het doen van een Student Company binnen de HAN. 

 

Wat houdt het in?

Een groepje van 6 tot 8 studenten zet één studiejaar lang een eigen onderneming op met een managementteam. Doel is het creëren van meerwaarde. Ze zoeken een bijpassende markt, doen marktonderzoek en maken omzetprognoses. Door de verkoop van aandelen, zorgt elke Student Company voor een eigen startkapitaal.

Tijdens dit proces stuiten de studenten onherroepelijk op problemen en teleurstellingen. Successen worden daardoor des te meer gevierd. Aan het eind van het studiejaar vindt de afrekening met de aandeelhouders plaats en wordt de Student Company opgeheven. Het komt echter steeds vaker voor dat studenten, enthousiast en met de nodige drive, een doorstart maken.

Voor wie?

HAN-studenten die tijdens hun studie (extra-curriculair) binnen een Student Company een product of dienst willen ontwikkelen. 

Jong Ondernemen - Student Company

Meer informatie

Wil je meer weten of deelnemen aan een Student Company mogelijk is binnen jouw opleiding? Stuur een mailtje naar Elske van der Kolk. Student Company is een project van Jong Ondernemen.