HAN Centrum voor Ondernemerschap

Ondernemen

Van studenten wordt verwacht dat zij als ondernemende professional de HAN verlaten. Dat betekent dat het onderwijs daarop wordt ingericht. Daarbij gaat het niet alleen om vakkennis, maar vooral ook om hoe deze in te zetten in de praktijk. Er zijn verschillende manieren om het onderwijs daarop in te richten. HAN CvVO helpt daarbij door het stimuleren van een ondernemende houding bij studenten en personeel en het faciliteren van ondernemerschap.

Bevorderen ondernemen

Ben jij student? Neem dan deel aan een Student Company of kies uit een van onze minoren:

  • Minor Onderneem! De ontdekkingsreis 
  • Minor Onderneem! De Zakenreis
  • Minor Adviseren

In de hoofdfase van een hbo-opleiding is voor alle studenten ruimte gereserveerd voor een minor naar eigen keuze.

Ben jij docent/lector? Dan word je in de training Persoonlijk Ondernemerschap uitgedaagd jouw onderwijs zo in te richten dat studenten door jouw persoonlijk ondernemerschap uit kunnen groeien tot individuen met lef. Jonge mensen die kansen zien, kansen pakken en waarde creëren.

Startersbegeleiding

Ben jij HAN student? En wil jij je eigen bedrijf starten? Meld je dan bij Young in Business (YIB). Samen met jou zorgen onze begeleiders voor een goede start van jouw bedrijf.

Inspiratie nodig? Lees de 9 portretten van ondernemers/starters/studenten die op weg zijn geholpen door de HAN en/of CvVO.

Ondernemen in het onderwijs

HAN CvVO biedt verschillende Leerlijnen Ondernemen aan zoals de Leerlijn ondernemerschap integreren in onderwijs, Lessen ondernemender maken en de Workshop Ondernemen.

Daarnaast biedt HAN CvVO opleidingen ondersteuning bij de verschillende stappen die je kunt zetten om het NVAO Bijzonder Kenmerk Ondernemen te verwerven.

Ben jij docent? Om het thema ondernemen goed te integreren in jouw onderwijs helpt HAN CvVO jou door het implementeren van ondernemen binnen jouw instituut en/of door jouw lessen ondernemender te maken. 
Per faculteit zijn er vanuit HAN CvVO netwerkambassadeurs die je graag verder helpen.

Volg ons: