HAN Centrum voor Ondernemerschap

Topondernemersregeling

Steeds meer studenten op de HAN zijn naast hun (voltijd) studie aan het ondernemen. Deze combinatie van studeren en ondernemen biedt unieke ervaringen en ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel studenten als de HAN. Toch is deze combinatie niet vanzelfsprekend.

De dynamiek van de onderneming staat soms op gespannen voet met de regels en procedures van het onderwijsprogramma. Hierdoor kan het voorkomen dat je als student in de knel komt met de verplichtingen van je studie. De HAN Topondernemersregeling voorziet in een aantal faciliteiten die deze belemmeringen wegneemt waardoor mogelijke uitval wordt voorkomen.

Deze regeling, geïnspireerd door de Topsportregeling, faciliteert studenten bij het combineren van ondernemen en studeren. Afhankelijk van wat jij nodig hebt als Topondernemer, komen er afspraken over flexibiliteit in het studieprogramma.

Voor wie?

Deze regeling is voor studentondernemers (Voltijd en deeltijd) met een eigen bedrijf, met een concreet eindproduct of dienst, die minimaal een jaar actief zijn als ondernemer en aantoonbaar substantiële omzet maken.

Topondernemer worden aan de HAN

Ben je ondernemer en studeer je aan de HAN? Dan kun je de status Topondernemer aanvragen. Hiervoor dien je wel te voldoen aan de criteria van de regeling. Je moet aantoonbaar succes hebben als ondernemer en voldoen aan een aantal aanvullende voorwaarden, komen in aanmerking voor de status “Topondernemer”.

Een beoordelingscommissie toetst je aanvraag en kent je de TOR-status toe als je aanvraag voldoet. De beoordelingscommissie komt elke 6 weken bij elkaar om openstaande vragen te beoordelen.

Meer informatie en hulp

Neem voor meer informatie en hulp contact op met Young in Business.