HAN Centrum voor Ondernemerschap

Gelderland valoriseert

Gelderland valoriseert bestaat uit 24 consortiumpartners (waaronder de HAN) die de regionale samenwerking willen verbeteren. Het gaat om het creŽren van kansen en faciliteiten. Kennis en innovatieve ideeŽn worden omgezet in economisch rendabele producten. Het project richt zich op de 3 topsectoren Duurzame Energie, Creatieve Industrie en Chemie.

Van idee naar BV

Gelderland valoriseert wil mensen met een innovatief idee ondersteunen om het innovatieve vermogen van de regio te versterken. We versnellen het proces met succesvolle innovaties als resultaat. HAN CvVO houdt voor de verschillende faculteiten van de HAN een vinger aan de pols en signaleert waar mogelijkheden onbenut worden. Het samenbrengen van verschillende HAN-onderdelen en het op gang brengen van kennisoverdracht hoort daar ook bij. Lees hier een korte uitleg over de mogelijkheden.

Read the English†flyer†'From idea to company'

Faciliteiten

Om de botsingskans tussen goede ideeŽn, de juiste mensen en de juiste omstandigheden te vergroten, zijn werkvormen, instrumenten en faciliteiten ontwikkeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • IdeeŽn screenen en scouten. Kennismakelaars gaan actief op zoek naar veelbelovende innovaties en projectideeŽn
  • Innovatieve broedplaatsen, innovatielabs en bootcamps om innovatieve ideeŽn uit te ontwikkelen
  • Financiering via zogenaamde pre-seed en proof-of-concept fondsen (leningen voor een haalbaarheidsonderzoek, ontwikkeling van een prototype of het starten van een bedrijf)
  • Advies over kennisbescherming
  • Zoektocht naar partners in velerlei netwerken

Startup Accelerator Gelderland: samen aan de slag met je businessplan

Nieuw initiatief van†Gelderland valoriseert is de Startup Accelerator Gelderland. Het gaat om een kort, intensief traject, waarin startups worden getraind en gecoacht op hun businessplan.†Lees de flyer voor meer informatie.

StartersVOUCHERS voor ondernemende studenten!

Binnen het programma Gelderland valoriseert zijn dit jaar vouchers beschikbaar voor studenten en alumni met een innovatief plan voor een eigen bedrijf. Deze kunnen op vier momenten dit jaar aangevraagd worden, door een pitch te houden voor een onafhankelijke beoordelingscommissie. Deze commissie bepaalt aan het eind van elke ronde wie een voucher ter waarde van €2.500,- krijgt toegewezen. Dit geld is bedoeld voor onderzoek of voorbereidende activiteiten van het eigen bedrijf en hoeft niet te worden terugbetaald.

De zogenaamde ‘startersvouchers’ zijn beschikbaar voor studenten en pas afgestudeerden (max 2 jaar geleden) van de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein en de Radboud Universiteit. In de Startersvoucher†folder lees je er meer over en bij wie je je kunt aanmelden.

StartersLENINGEN voor ondernemende studenten!

Er zijn startersleningen beschikbaar binnen het programma Gelderland valoriseert! Deze zijn specifiek bedoeld voor (potentiŽle) ondernemers vanuit ArtEZ, Van Hall Larenstein, de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Maar ook pas gestarte ondernemers uit Gelderland, die intensief met ťťn van deze kennisinstellingen willen samenwerken, kunnen in aanmerking komen.

De kern is dat het gaat om financiering van innovatieve, opschaalbare activiteiten in de fase van ontwikkeling, testen en marktintroductie. Meer informatie†staat in de Starterslening folder en op†http://www.gelderlandvaloriseert.nl/financiering/

Innovatie Bootcamp

Zoek je†nieuwe markten voor†je product of dienst? Puzzel je†met het vormgeven van een samenwerkingsverband? Heb†je†behoefte aan inspiratie om een nieuw product of dienst een stap verder te brengen? Dan kan een Innovatie Bootcamp†je helpen.
Lees meer in de Innovatieve†Bootcamp†folder.

Voorbeeld: PolyExpansion

PolyExpansion ontwikkelde een†alternatief voor purschuim: expanderende rubberen ringen. Lees meer over dit bedrijf dat door Gelderland valoriseert een haalbaarheidsstudie kon doen.

Voorbeeld: ReSnap

Het bedrijf ReSnap maakt in ťťn minuut een fotoboek.†De Nijmeegse start up verovert de wereld en†staat in de landelijke innovatie Top-100.
Lees meer over dit bedrijf en de samenwerking met Gelderland valoriseert.

Meer weten?

www.gelderlandvaloriseert.nl†- contactpersoon: Geert-Jan Sweers (e-mail)†

www.energienext.nl†- contactpersoon Sector Energie: Einte Visser (e-mail)

www.fondsbeheergv.nl

www.ondernemengelderland.nl

Bart Huydts

Directeur Art Business Centre (ArtEZ)

Bart Huydts

"De HAN (en het CvVO in het bijzonder) is een ‘gulle’ samenwerkings-partner! Altijd bereid om te delen. Ook altijd bereid te zoeken naar passende oplossingen. De meerwaarde van de HAN vind ik de positieve, vooruitstrevende manier van denken en werken. Doen is het nieuwe denken!"